NOVO! Oregon 600 - slovenski meniji

17. 12. 2013 2262


Uporaba satelitske navigcije je v razmahu, morda celo na višku. Satelitski navigator, ki je prirejen za vozila je pravzaprav že nujen. Domala vsak, čigar vožnje niso omejene le na domačo okolico, ga ima. Tako množična uporaba je tudi vzrok, da so vse takšne naprave opremljene s slovenskimi meniji in slovensko govorno navigacijo.

Nekoliko drugače pa je z ročnimi napravami. Naprave so namenjene precej specifični populaciji, nimajo glasovnega usmerjanja in kar je najvažnejše, kar nekaj nastavitev je potrebnih, da napravo lahko s pridom uporabljamo za določen, specifičen namen. Zadnje generacije naprav so sicer opremljene s slovenskimi meniji, ki pa niso najbolj posrečeno prevedeni. Sam osebno sicer prisegam na upravljanje z napravo v originalnem jeziku, marsikdo pa si želi dobrih, slovenskih menijev.

Kolega Stanko se je lotil in napisal nove, izboljšane prevode originalnih angleških menijev in dovolil objavo in uporabo. Instalacija oziroma zamenjava datoteke v programu vaše naprave ni zahtevna, le sledite navodilom. S spletišča (na koncu tega sestavka "Članek") snemite datoteko "Slovenian.ZIP" in jo odprite ter vsebino shranite v svoj računalnik.

1. Priključite napravo na vaš PC ali prenosnik. Prikazali se vam bosta dve okni (Garmin Oregon 600 (?)) in (Izmenljivi disk (?)), če imate v vaši napravi vstavljeno dodatno pomnilniško kartico.

2. Odprite "Garmin Oregon 600 (modri trikotnik, Garmin logo)", izberite in 2x kliknite na mapo "Garmin", odprlo se vam bo novo okno

3. Izberite in 2x kliknite na mapo "Text". Poiščite datoteko "Slovenian.gtt", ki določa slovenske menije in jo preimenujte v "Slovenian.gtt.original". S tem bo originalna datoteka še vedno v vaši napravi, vendar s spremenjeno končnico navidezno neuporabna.

4. V svojem računalniku poiščite datoteko "Slovenia.gtt", ki ste jo prej sneli s spleta, skopirajte jo in prilepite v mapo "Text".

Vaša naloga je opravljena. Preglejte menije in jih preizkusite. Če z novimi prevodi ne boste zadovoljni, novo, dodano datoteko preprosto zbrišite in staro, originalno datoteko spremenite v prvotno stanje, torej odstranite dodani "original" in "Slovenian.gtt" bo spet v funkciji.

slovenian_2.zip