TREKING Gosiakundska jezera in dolina Langtang

april - maj 11722


Jubilejni 25. treking v Nepal - Skupino za pomlad 2023 že polnimo!!!

Malo poznana pokrajina S od Katmanduja na meji s Tibetom. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace.

Res, da ne bomo dosegli vznožja nobenega osemtisočaka, a ne šteje samo to. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja na vzhodu, piramide očaka Everesta in če bo dano uzremo celo Manaslu.

trekking_74_langtang

Tokrat bomo začeli na čisto nepalski način, z lokalnim prevozom. Od vasice Sundarijal dalje pa pot pod noge. V trinajstih dneh bomo sicer prečesali le del pokrajine Langtang a ne bomo zgrešili čudovitih jezer Gosainkund, ki ležijo na zavidljivi višini 4380m.

most

Mimo polkrožne, zelo razgledne vasice Syabru, od koder je prekrasen razgled na čudovito a žal v žalost odeto goro Langtang Lirung,

Langtang_Lirung

se bomo spustili v veličastno dolino Langtang do istoimenske vasice. Še dan hoda nas loči od najbolj vzhodne točke naše poti, vasice Kyangjin Gompa, kjer se bomo utaborili za dan ali dva. Čas bomo izkoristili za vzpone na okoliške vrhove (Kyangjing Peak 4561m, Tsergo Ri 4984m), od koder so razgledi res božanski ter do baznega tabora pod Langtang Lirung.

yala_peak

Čas bo za povratek, navzdol bo šlo kar samo od sebe. Pri vzponu in povratku nas bosta spremljala bogata flora in favna.

rododendron1

V vasi Syabru Bensi bomo zadnjič prespali, do Katmanduja pa nas čaka še zanimiva vožnja po dolini reke Bhote Khosi. Nič strahu, potovali bomo s primernejšim vozilom kot je tole na sliki!

Local_Bus_Langtang_Trek

Nekaj informacij

Za popotovanje po Nepalu ni potrebna nikakršna posebna oprema (običajna planinska), nobenih posebnih zdravstvenih zahtev ni. Seveda pa gredo na pot le zdravi popotniki, oziroma popotniki, ki jim zdravniki ne prepovedujejo povečanih fizičnih aktivnosti. Med trekingom se bomo povzpeli na višino okoli 5000m. Dnevno je okoli 4 do 8 ur hoje, prenočuje se pri domačinih v lokalnih hotelih, tudi prehrano se kupuje pri domačinih (v restavracijah, hotelih, trgovinah). Za prenos rezervne obleke in osebnih stvari se za 2 do 3 udeležence najame nosača. Bivanje v Kathmanduju (3-4 dni) je predvideno v hotelu, ki ga izbere organizator. Cena je sprejemljiva glede na skupno ceno. Udeleženci morajo biti zavarovani za primer reševanja z medicinsko asistenco!Organizator 
ne odgovarja za zatajene zdravstvene težave.


Cena:  Organizacija in vodenje trekinga - 590 EUR

Ostali skupni stroški:

 • avio karta + takse (LJ - KTM)
 • prevoz letališče - KTM
 • prevoz na izhodišče in nazaj
 • dovoljenje za treking
 • dovoljenje za vstop v park
 • vodenje (nepalski sirdar)
 • nosači
 • nočitev z zajtrkom v KTM
 • nočitve v lodgih (brez hrane)

se seštejejo in delijo med vse udeležence. Info cena 2100 EUR/oseba

V skupne stroške ni vključeno:

 • Nepalska viza (cca 50EUR)
 • ogledi plačljivih znamenitosti ali krajši izleti (po dogovoru) in napitnine
 • hrana v lodgih (cca 350EUR)

Cene so orientacijske (zagotovljen odhod pri najmanj 6 potnikih) in so odvisne od tečajnih gibanj in situacije v Nepalu.
Informacije in prijave: Klemen 041 603 130 ali info@volontar.net do konca decembra 2022 zaradi rezervacije letalskih kart. Septembra bo spoznavni sestanek, kjer bo možna prijava in plačilo akontacije v višini 590,00 EUR. Pri manj, kot 6 udeležencih, doplačilo 180€.

Vsak udeleženec bo dobil opis poti, seznam opreme in obleke in seznam nujnih zdravil. Za pot ni potrebno nobenega posebnega cepljenja, vsem pa PRIPOROČAMO CEPLJENJE PROTI TETANUSU. 

Za prijavo (preberite) in pošljite izpolnjeno IZJAVO!

Organizator si pridržuje pravico do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijavljenih!

Vse o preteklih trekih Langtang 2010  in  Langtang 2012 - pomlad,  Langtang 2012 - jesenLangtang 2017 - pomlad, Langtang 2019 - pomlad