UIMLA - letna konferenca - virtual - 2020

7. 11. 2020 357


Verjetno najbolj stresen mesec v mojem gorniškem življenju. Ne, nisem splezal na 8000, naporno in dolgotrajno je bilo pa skoraj ravno tako. 

Vsakega novembra se na letni konferenci zberejo predstavniki držav članic UIMLA. Mi, Zduženej planinskih vodnikov Slovenije, smo dvakrat že sodelovali. Prvič, kot prosilci za vstop, drugič, kot aspiranti in tretjič, tokrat, tudi še kot aspiranti. Vsaj na začetku kongresa. 
Že v drugi polovici prvega dne so namreč države, polnopravne članice glasovale o sprejemu Slovenije v polnopravno članstvo. Po dveh letih šolanja pod nadzorom UIMLA tehničnih nadzornikov, ki so nas dobesedno secirali, smo končno dočakali zaključno poročilo in glasovanje. 

In... brez glasu proti je bila Slovenija (ZPVS06.11.2020  sprejeta v polnopravno članstvo svetovne organizacije UIMLA. 

Za mano osebno je 5 let napornega dela in raziskovanj, kako, kje, s kom. Zadnja tri leta pa smo z odlično ožjo ekipo izpelajli velik projekt, upam si trditi, pomemben tudi na državnem nivoju!?

Tako je ta trenutek v mednarodni vodniški organizaciji UIMLA 21 polonpravnih članic, 6 aspirantk, kar 5 držav pa še čaka na pridobitev statusa aspirantk.

Na tem mestu se najprej zahvaljujem tehnični komisiji UIMLA in nadzornikom. Vsekakor gre zahvala kolegom hrvaške organizacije SGVH, ki so z mojim sprejetjem v njihovo članstvo vzpodbudili razmišljanje o ustanovitvi slovenskega združenja. Nadalje bi se zahvalil kolegom iz Združenja gorskih vodnikov Slovenije, ki so nas ob naših prizadevanjih za ustanovitev in delovanje izdatno, mednarodno podprli.

In ne nazadnje, najlepša hvala ožjemu krogu sodelavcev, ki ste verjeli v mojo idejo in jo pomagali uresnićiti!

Hvala vsem!

Audemars Piguet Royal Oak Replica

Panerai Radiomir ReplicaVideoFoto

Otvoritev
Predstavitev Japonske, kot nove članice
Program je zelo zahteven
Utrinki z izpita
Zdaj gre zares
Bill Bailey, predsednik TK UIMLA
Nadzornik Olbrechts Dominique - Nizozemska
Glavni nadzornik Michal Lolok - Češka republika
Predlog nadzornikov!!!
Utrinki z našega šolanja
In... odločitev je padla
Čestitke predsednika UIMLA Ian Spare Švica
UIMLA države na svetovnem zemljevidu

Socialna omrežja


Zadnje novice