Bodi del gora! - skupna ozaveščevalna kampanja alpskih parkov

31. 1. 2018 539


V okviru Mreže zavarovanih območij v Alpah Alparc je zasnovana ozaveščevalna kampanja za širšo javnost z naslovom Bodi del gora! za informiranje javnosti o negativnih posledicah zimskih aktivnostih na prostoživeče živali in spodbujanje odgovornega obiskovanja gora v za naravo občutljivih območjih. Osrednje sporočilo je povzeto tudi v kratkem videu, ki ga lahko vidite na povezavi spodaj s pozivom zimskim obiskovalcem, da naj bodo  obzirni do prostoživečih živali.

VIDEO 

 

Ozaveščevalna kampanja je bila pripravljena v okviru projekta Mreže zavarovanih območij v Alpah Alparc z naslovom Spoštujmo prostoživeče živali v Alpah ter ob finančni podpori nemške agencije za varstvo narave in nemškega zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave, gradnjo in jedrsko varnost.  Pri zasnovi je sodelovalo več kot 60 strokovnjakov in predstavnikov iz 40 organizacij iz šestih alpskih držav, med katerimi tudi iz Slovenije in Javnega zavoda Triglavski narodni park. Predstavitev ozaveščevalne kampanje na spletni strani:

BePartOfTheMountain 

Vljudno prosimo, da video in sporočilo kampanje delite naprej:

 

Bodi del gora! 

V gorah je obilo novozapadlega snega. Težko pričakovana priložnost, da se lahko odpraviš na turno smučanje. Toda pozor, v gorah nismo sami. Ne pozabimo, da prostoživeče živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem. Da lahko preživijo zimo in da se zavarujejo pred plenilci, se morajo prilagoditi težjim pogojem. 

Kar je zate prostor svobode in poligon za sprostitev, je za živali življenjski prostor! 

To zimo je odločitev tvoja. Izberi pravo. 

Video si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Triglavskega narodnega parka:

 

https://www.tnp.si/sl/obiscite/o-parku/bonton/