Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Kako smo začeli

Slabih deset let bo minilo ko sem začel sodelovati z Enoto reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije. Z Igorjem sva bila povabljena na njihov lavinski tečaj amazingfake, ki so ga organizirali na Koči na Gozdu pod Vršičem. Več kot sedemdest vodnikov s psi je pet dni vadilo iskanje zasutih v snežnem plazu. Gerbec Vlado, še danes poveljnik vseh enot reševalnih psov pri KZS, je že takrat ugotavljal, da njihovi psi.....

Vrsic_zima.JPG

....., da njihovi psi relativno dobro obvladujejo iskanje, da pa se zatakne pri usposobljenosti vodnikov za delo v gorskem svetu v zimskih razmerah. Tako so moji obiski njihovih tečajev postali stalnica. V delo s psi se ne vtikam, čeprav imam svojega kosmatega reševalca doma, pač pa vso pozornost posvetim osveščanju in varnosti vodnikov, ki se bodo morda kdaj znašli v situaciji, ko bo treba s psom iskati v gorskem svetu. Vsako leto organiziramo tudi seminar za začetnike "Oprema in uporaba" ter "Nevarnosti v gorah" in posebej seminarje za inštruktorje KZS.

 Z leti se je sodelovanje poglobilo in pred petimi leti sem prevzel še kompletno šolanje vrvne tehnike na vseh nivojih. Tako vsako leto za nove člane reševalnih enot pri KZS organiziramo začetniški tečaj iz poznavanja osnov vrvne tehnike.  Udeleženci se seznanijo z osnovami varnega gibanja, opremo in uporabo le te. Tečaj poteka v Izobraževalnem centru na Igu in v naravnem okolju v kakem plezališču.

V galerijah si lahko ogledate kaj počnemo in kako zabavno je! www.swisstimepieces.net

Ig 2005, Ig 2006, Ig 2007

 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!