Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Kaj delam?

GPS navigacija

NAMESTO UVODA

Vsako gibanje ima svoj začetek in konec. Gibljemo se v neki smeri. Ker svoja dejanje načrtujemo in predvidevamo se navadno gibljemo v željeni smeri. Na cilj želimo priti ob določenem času. Zato moramo poznati poleg smeri, v kateri se bomo gibali, še oddaljenost cilja in hitrost, s katero bomo potovali. V naravi, v gorah je hitrost gibanja težko predvidljiva, saj je odvisna od mnogo dejavnikov in zato spremenljiva.

Morda najdete kakšen odgovor ali pa 100 novih vprašanj tule: Priporočene strani, ki obravnavajo vse o GPS tematiki!

TUKAJ ali pa TUKAJ pa tudi TUKAJ

Če pa želite vedeti ŠE VEČ

 


Kot osnova za poznavanje orientacije vam lahko služijo spodnji članki. Brez osnov je mnogo teže dobro obvladovati satelitsko navigacijo.

Za različne ciljne skupine lahko pripravim predavanje ali seminar s predavanjem in praktičnimi vajami o orientaciji in satelitski navigaciji. Seminar je primerna za šole v naravi, planinske šole, alpinistične šole in tečaje planinskih vodnikov, za posameznike ali skupine, ki kolesarijo, turno smučajo ali uživajo v popotništvu.

Uporaba GPS v gorah - praksa - 3.del

GPS Oregon 600 - Slovenski meniji

Uporaba GPS v gorah - teorija in praksa - 2.del

GPS MAP 62s - slovenski meniji

Uporaba GPS v gorah - teorija in praksa - 1.del

Kartografija in Orientacija v naravi

Orientacija za gibanje v gorskem svetu

Določitev stojne točke

O koordinatnih sistemih

Uporaba GPS v vodništvu - seminarska naloga

Tisti, ki se bolj aktivno ukvarjate z satelitsko navigacijo, sami umerjate karte in želite izvedeti kaj več, tule boste nasli uporabne podatke. Tudi vse možne uporabne in neuporabne karte najdete na spodnjih naslovih. Nekatere imajo dodano celo kalibracijo.

Vse podatke v zvezi z navigacijo pridobljene na spletu, uporabljajte smiselno, najbolje le kot dopolnilo in dodatno informacijo.

http://www.avijacijabezgranica.com/karte/http://mapy.mk.cvut.cz/listhttp://merlot.ijs.si/~golob/dtk25/SZ25/, http://travel.valek.net/maps.cgi,

Pa še malo poučne literature:

http://www.trimble.com/gps/index.shtml,

 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!