Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

6. 8. 2009: Tri Cine - vzpon na Veliko Cino

Same obletnice! Al mi spomin malo peša al sem bil pa včasih vsaj malce boljši kot sedaj. Oktobra bo točno dvajset let, kar sem prvič obiskal Sekstenske Dolomite in opravil vzpon na Veliko Cino. Kristina je bila še varno v trebuhu, Barbara je torej ostala na parkirišču, zato sem jo mahnil kar sam. V pičlih petih urah sem bil gor in nazaj. Tudi tokrat sem vedel, da z vzponom ne bo težav, da je pa potrebno več kot pol smeri tudi nazaj dol splezati... pa nisem vedel. Ja, skleroza je fajn bolezen. Vsak dan kaj novega izveš, pa še boli nič.

Nepričakovano me je presenetila popolnoma očiščena stena. Ne, da je kdo odstranil majave skale ali pometel grušč, tega je toliko, da bi ga lahko prodajali, vse kline je nekdo!? preprosto izbil ali polomil. Tudi vsi svedrovci so ali polomljeni ali brez ploščic. No, razen začudenja ni bilo sile. Nameščanje varovanja je vzelo nekaj časa, navzdolgrede je bilo treba malo bolj popaziti in tura je bila opravljena.

VIDEO: Panorama, Vzpon

 
Tri Cine
Monte Paterno je ves preloknjan
 
Šopek
S stena V. Cine
 
Sredi stene
J stena V. Cine
 
Monte Cengia
Velika in Mala Cina
 
Vstopna rampa
Z druge škrbine
 
Pred ključnim mestom
Dren
 
Spolzko in mokro
Še malo
 
Zahodna Cina
 
Pločevinasta kača
Znamenita polica, ki obkroža vrh
 
Spust
Pajka
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!