Treking Langtang - Gosiakund, april 2019

  14006


V sodelovanju s PD Jesenice organiziram:

Treking "Gosiakund-Langtang" - med 04.04. in 30.04.2019

vse o preteklih trekih Langtang 2010  in  Langtang 2012 - pomladLangtang 2012 - jesen, Langtang 2017 - pomlad
vse o aprilskem treku pa SPODAJ

trekking_74_langtang.jpg

Langtang, nekje na sredi, pa vendar na koncu, čisto na meji s Tibetom. Malo poznana pokrajina S od Katmanduja. Razgibana, posejana s tisočerimi dolinami in grebeni, ki se v daljavi stikajo v mogočne vršace. Res, da ne bomo dosegli vznožja nobenega osemtisočaka, a ne šteje samo to. Na obzorjih, v neskončnih razgledih se bomo s pogledi dotaknili celo Makaluja na vzhodu, piramide očaka Everesta in če bo dano uzremo celo Manaslu.

most.jpg

Tokrat bomo začeli na čisto nepalski način, z lokalnim prevozom. Od vasice Sundarijal dalje pa pot pod noge. V trinajstih dneh bomo sicer prečesali le del pokrajine Langtang a ne bomo zgrešili čudovitih jezer Gosainkund, ki ležijo na zavidljivi višini 4380m.

Gosainkund_Lake.jpg

Gosainkundsko jezero

Mimo polkrožne, zelo razgledne vasice Syabru, od koder je prekrasen razgled na čudovito a žal v žalost odeto goro Langtang Lirung,

Langtang_Lirung.jpg

Langtang Lirung

se bomo spustili v veličastno dolino Langtang do istoimenske vasice. Še dan hoda nas loči od najbolj vzhodne točke naše poti, vasice Kyangjin Gompa, kjer se bomo utaborili za dan ali dva. Čas bomo izkoristili za vzpone na okoliške vrhove (Kyangjing Peak 4561m, Tsergo Ri 4984m), od koder so razgledi res božanski ter do baznega tabora pod Langtang Lirung. .

yala_peak.jpg

Yala Peak

Čas bo za povratek, navzdol bo šlo kar samo od sebe. Pri vzponu in povratku nas bosta spremljala bogata flora in favna.

rododendron1.jpg

V vasi Syabru Bensi bomo zadnjič prespali, do Katmanduja pa nas čaka še zanimiva vožnja po dolini reke Bhote Khosi. Nič strahu, potovali bomo s primernejšim vozilom kot je tole na sliki!

Local_Bus_Langtang_Trek.jpg

Nekaj informacij

Za popotovanje po Nepalu ni potrebna nikakršna posebna oprema (običajna planinska), nobenih posebnih zdravstvenih zahtev ni. Seveda pa gredo na pot le zdravi popotniki, oziroma popotniki, ki jim zdravniki ne prepovedujejo povečanih fizičnih aktivnosti. Med trekingom se bomo povzpeli na višino okoli 5000m. Dnevno je okoli 4 do 6 ur hoje, prenočuje se pri domačinih v lokalnih hotelih, tudi prehrano se kupuje pri domačinih (v restavracijah, hotelih, trgovinah). Za prenos rezervne obleke in osebnih stvari se za 2 do 3 udeležence najame nosača. Bivanje v Kathmanduju (3-4 dni) je predvideno v hotelu, ki ga izbere organizator. Cena je sprejemljiva glede na skupno ceno (z zajtrkom). Udeleženci so lahko s strani organizatorja zavarovani (skupinsko zavarovanje, dogovor med udeleženci)! Seveda pa organizator ne odgovarja za zatajene zdravstvene težave.

vse o preteklih trekih   Langtang 2010,   Langtang 2012 - pomlad,  Langtang 2012 - jesenLangtang 2017 - pomlad 

Cena:  Organizacija in vodenje trekinga - 300 EUR

Ostali skupni stroški: 

 • avio karta + takse (LJ - KTM)
 • prevoz letališče - KTM
 • prevoz na izhodišče in nazaj
 • dovoljenje za treking
 • dovoljenje za vstop v park
 • vodenje (nepalski vodnik)
 • nosači
 • nočitev z zajtrkom v KTM
 • nočitve v lodgih (brez hrane)

se seštejejo in delijo med vse udeležence. Info cena 1799 EUR/oseba 

V skupne stroške ni vključeno:

 • Nepalska viza (cca 35EUR)
 • ogledi plačljivih znamenitosti ali krajši izleti (po dogovoru) in napitnine
 • hrana v lodgih (cca 350EUR)

Cene so orientacijske (zagotovljen odhod pri najmanj 6 potnikih) in so odvisne od tečajnih gibanj in situacije v Nepalu.
Informacije in prijave: Klemen 041 603 130041 603 130 ali 
info@volontar.net do konca januarja 2019 zaradi rezervacije letalskih kart. Februarja bo spoznavni sestanek, kjer bo možna prijava in plačilo akontacije v višini 350,00 EUR. Pri manj, kot 6 udeležencih, doplačilo 150€.

Vsak udeleženec bo dobil opis poti, seznam opreme in obleke in seznam nujnih zdravil. Za pot ni potrebno nobenega posebnega cepljenja, VSAK UDELEŽENEC PA MORA IMETI VELJAVNO CEPLJENJE PROTI TETANUSU.