Treking trije prelazi in trije vrhovi - jesen, 2018

  15329


Jesen v Nepalu. Vam povem, mene je prevzelo in vsako leto se vračam. Tokrat ponovno pod Everest. Seveda bomo na naši poti nekajkrat zavili z glavne smeri in obiskai še Lothse, se povzpeli na Kalapatar in si od blizu ogledali Mt. Everest, pri povratku pa zavili proti zahodu čez prelaz Cho La v dolino gokijskih jezer. Povzpnemo se še na Gokio Ri od kjer je fantastičen razgled na štiri osemtisočake hkrati. Od tod nas bo pot vodila čez neraziskan prelaz Renjo pass in skozi  vas, kjer je živel veliki sherpa Tenzing Norge do Namche Bazarja, kjer se bomo ponovno priključili že poznani poti.

clanek_1

Hkrati bo potekala mini odpravica na Island Peak (Imja Tse) ali Lobuche East (po izbiri), 6200m visoka treking vrhova. Vzpon na ta vrh tehnično ni zahteven. Dostop je zanimiv, vzpon pa ne prezahteven. Pogled z vrha pa veličasten. Tej skupini se lahko pridruži vsak, ki obvlada hojo s cepinom in derezami. Odpravica bo nekaj dni preživela v pravem odpravarskem slogu s šerpami, ki bodo poskrbeli za vse potrebno. Kasneje se bomo spet pridružili pohodnikom in z njimi nadaljevali treking.

Nepal_2005_04_copy.jpg

Vse o prejšnjih dogodivščinah na trekingu okoli Anapurn, v Langtang ali pod Everest in o vseh ostalih obiskih Nepala si lahko ogledate v fotogaleriji.

Za lažjo predstavo vam priporočam ogled filma, ki smo ga posneli leta 2007.

V sodelovanju s PD Jesenice organiziram

POPOTOVANJE (TREKING) V  NEPAL - JESEN 2018

Med 03.11. in 29.11.2018

Treking pod Mt. Everest (Kalaphatar) - trije prelazi, trije vrhovi

Za popotovanje je predvideno 24 do 26 dni. Del tega časa je  predviden za razne prevoze, oglede glavnega mesta Nepala (Katmandu) in 19 dni za pravi treking.
Lukla - Namche Bazaar - Chukung (J stena Lotse)-Chukung Ri-5550m - Kongma La-5536m - Khala Phatar-5540m (Z stena Mt. Everest) - Cho La-5168m - Gokyo - Gokyo Ri-5357m (Makalu, Mt.Everest, Lotse, Cho Ojo) - Renjo Pass-5417m - Thame - Namche Bazar - Lukla.


Pot pod Mt. Everest je vezana še na notranji letalski prevoz. Zaradi tega je cena popotovanja nekaj dražja.
Za popotovanje po Nepalu ni potrebna nikakršna posebna oprema (običajna planinska), nobenih posebnih zdravstvenih zahtev ni. Seveda pa gredo na pot le zdravi popotniki, oziroma popotniki, ki jim zdravniki ne prepovedujejo povečanih fizičnih aktivnosti. Med trekingom se bomo povzpeli na višino okoli 5500 - 6000m. Dnevno je okoli 4 do 6 ur hoje, prenočuje se pri domačinih v lokalnih hotelih, tudi prehrano se kupuje pri domačinih (v restavracijah, hotelih, trgovinah). Za prenos rezervne obleke in višinske opreme se za 2 do 3 udeležence najame 1 nosač. Bivanje v Kathmanduju (4-5 dni) je predvideno v hotelu, ki ga izbere organizator. Cena je sprejemljiva glede na skupno ceno (z zajtrkom). Udeleženci so lahko s strani organizatorja zavarovani (skupinsko zavarovanje, dogovor med udeleženci)! Organizator ne odgovarja za zatajene zdravstvene težave.

Cena:  Organizacija in vodenje trekinga  (26dni) - 350 EUR

Ostali skupni stroški: 

 • avio karta + takse (LJ - KTM)
 • prevoz letališče - KTM
 • avio karta KTM – Lukla
 • dovoljenje za treking
 • dovoljenje za vstop v park
 • vodenje (nepalski vodnik)
 • nosači
 • nočitev z zajtrkom v KTM
 • nočitve v lodgih (brez hrane)

se seštejejo in delijo med vse udeležence. Info cena 2440 EUR/oseba 

V skupne stroške ni vključeno:

 • Nepalska viza (cca 35EUR)
 • ogledi plačljivih znamenitosti ali krajši izleti (po dogovoru) in napitnine
 • hrana v lodgih (cca 400EUR)


Cene veljajo za treking in so orientacijske (zagotovljen odhod pri najmanj 6 potnikih) in so odvisne od tečajnih gibanj in situacije v Nepalu.

Prijave Klemen Volontar 041 603 130 info@volontar.net . Ob  prijavi je potrebno plačati akontacijo v višini 350 EUR. Pri manj, kot 6 udeležencih, doplačilo 150€

Potek trekinga in točen datum odhoda bo naknadno določil organizator glede na interes udeležencev.
Vsak udeleženec bo dobil opis poti, seznam opreme in obleke in seznam nujnih zdravil. Za pot ni potrebno nobenega posebnega cepljenja, VSAK UDELEŽENEC PA MORA IMETI VELJAVNO CEPLJENJE PROTI TETANUSU.

 • 2x slika za vizo in morebitne druge dokumente
 • fotokopija veljavne potne listine
 • knjižico o cepljenju (kdor jo ima)
 • dokument o zavarovanju


Video