Treking NEPAL - 3 vrhovi, 3 prelazi, 3 doline - november 2016 - Chitwan in Pokhara

24. 11. 2016 Trekingi 374

Deli z drugimi

Da ne bi bilo samo gorniško obarvano tole naše potovanje, hlad, hoja, težko dihanje... smo jo za tri dni mahnili na zahod oz. jug Nepala.
Pri gibanju po Nepalu se še največ časa zabije s prevozom. Kljub dobremu kombiju vsa stavar poteka precej počasi, včasih celo stoji. Cesto proti Chitwanu, od mostu čez reko Trisuli, pa prav do Chitwana, popolnoma obnavljajo.
Ker so napredni, hitri, strojev na pretek, so se odločili, da kar na mah, celoten odsek 50km ceste, popravijo in preplastijo na enkrat. Malo morgen... Mimogrede, to je glavna in edina cesta iz KTM v Chitwan in naprej v Indijo. Že leto in pol traja, pa vsaj še toliko bo. Cesta je razrita do amena, na zelenju ob cesti oz. grabnu je tudi do 10cm prahu, vozi se max 10km/h, za 40km smo porabili skoraj 4 ure.
Ob vsem tem premetavanju in prahu prijaznost ljudi in dobra hrana v Chitwanu ali pa turistična ponudba v Pokhari kar nekoliko zbledi.
Po drugi strani pa, ko v eni od miljon restavracij z čudovitim ambientom naročiš vrhunski steak ob odlični glasbi, hitro pozabiš na guncanje in polne zobe prahu.

Se vidimo aprila!

 


Dobro sta se zapičila
Vitamini na vsakem koraku
Kabina
Da ja ne bo kak prah na odbijaču....
Ne, ne, ni megla....
Len, kot krokodil
Prej vitamini, sedaj rekreacija....
V muzeju je tudi Bojanova čelada
Restavracije kar tekmujejo katera bo boljša