Tabor ERP KZS - Varpolje 2014

1. 9. 2014 Vaje 127

Socialna omrežja

21. mednarodni  tabor enot reševalnih psov se je dogajav v Varpolju v organizaciji Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline, pod vodstvom legende Ferda.
170 udeležencev iz sedmih držav se je urilo in spopadalo z različnimi izzivi na različnih poligonih. Ena od nalog je bila tudi ta, da je bilo iskalno območje na otoku sredi Savinje. Zaradi deroče reke je bil dostop na otok onemogočen na običajen način, z bredenjem reke. V ta namen smo naredili Tirolsko žičnico, ki pa žal ni potekala nad otokom zato je bil vertikalni transport vodnika in psa še toliko zahtevnejši.
Namen vaje je bil opraviti kratko iskanje s psom po tem, ko je pes med transportom visoko nad vodo v neugodnem položaju lahko doživel stres, ki bi ga lahko oviral pri sicer vsakdanji nalogi, to je iskanje pogrešanega.
Vsi vodniki so odlično opravili nalogo in upam, dobili nova spoznanja o njihovih psih in ne nazadnje tudi o sebi.

Poleg par mokrih nog in riti, kar je treba vzeti v zakup pri tako zahtevnih manevrih, se nam je zgodil še neljubi dogodek vandalizma. Nepridiprav je ponoči prerezal vrvi in nosilne trakove ter odnesel nekaj opreme. Če bi mu vsaj kaj od tega prav prišlo, pa je naredil le veliko škode in dodatnega dela, sam pa ni imel kaj prida koristi.

Vsem, ki so pomagali pri postavitvi poligona in tistim udeležencem, ki so tvorno sodelovali pri izvedbi gre zahvala, da je vse teklo, kot mora.

VIDEO: Otvoritev tabora in priprava, Izvedba vaje

Posvet
Preizkus
Še en preizkus
Uh, pa ne, da se bo....
Šefe
Otvoritvena slovesnost
Namestitev opreme
Naporno
Vertikalni, poševni transport
Reševalec na otoku je imel težaško delo
Navzgor je šlo nekoliko laže
Eni so bili dobro organizirani
Ostanki vandalizma
Še pospravit in preštet bo treba