Regionalno srečanje gorskih reševalcev - Paklenica - junij 2014

22. 6. 2014 Vaje 92

Socialna omrežja

Lahko rečem, delavno srečanje, malo pa tudi druženje... To se je dogajalo med 20. in 22. junijem v kanjonu Velike Paklenice.

Zbrale so se gorsko reševalne službe bivišh jugoslovanskih republik. No, ne čisto vseh. Hrvati, kot gostitelji, Srbi, Bosanci, Črnogorci in Slovenci. Vsaka ekipa naj bi prikazala kak detajl tehnike reševanja o kateri bi kasneje razpravljali in izmenjevali mnenja. Izkazalo se je, da smo samo mi in hrvati res to storili.

Prikazali smo uporabo droga Stelvio s pomočjo Kongovega vitla in TSL nosili. Moram reči, da mi je bilo v veselje sodelovati z uigrano ekipo. Vse je teklo, kot namazano, še celo ponesrečenec se je sam javil, da smo lahko manever naredili pod obremenitvijo.

Hrvati so prikazali spust z dvojno karabinsko zavoro in dvig z uporabo manevra Bernard. Naša služba je takšne manevre opustila pred 20 leti, njim pa, kot pravijo, še vedno pridejo prav.

Eden od razlogov za srečanje je bila tudi promocija sponzorskih vozil, ki jih uporabljajo vse službe. Uprizorili so pravi foto shooting, z igralci, kulisami, režiserjem itd.


Na predvečer takole...
... naslednje jutro pa bolj zares
Najprej preizkus
Tribuna
Razlaga
Ponesrečeni je naložen
Prikaz nosil
Legendi
Dvojna karabinska zavora
Mal za reklamo...