Igre na snegu - Severni Velebit - Zavižan - marec 2014

15. 3. 2014 Vaje 140

Socialna omrežja

Kolega iz Karlovca me je povabil, če bi prišel na njihov seminar nekaj malega povedati o snegu, plazovih in vsemu, kar spada zraven. Ja, ni panike, kje pa bo seminar? Nad Senjem. Halooo!? Senj je ja na morju.

Kakorkoli, Nacionalni park Severni Velebit leži med Otočcem in Senjem na višini slabih 1600m. In sneg je. Kdaj še preveč. Na Zavižau je še vedno delujoča metereološka opazovalnica, prva na hrvaškem. Delovati je začela po drugi svetovni vojni. Ante, opazovalec in hkrati domar, torej upravljalec planinskega doma, tam živi že od pamtiveka z družino vred. Cesta do doma sicer vodi, a je pozimi pogojno prevozna. Elektriko imajo a samo, če se kaj ne pokvari!?

V treh dneh smo se nasmejali, sam sem celo malo posmučal in oddelali vse, kar smo imeli v planu. Pogoji za delo so bili odlični, snega v vrtačah kar čez tri metre. Kdo bi si mislil, da mi bo poligon Eassy searcher prišel prav na morju. Celo sidrišča v snegu smo delali, pa vrvno ograjo itd.

Odlična skupina, željna znanja in dogodivščin. Hvala Vladu in Marini ter seveda Vladimirju in Željku za vabilo. Bo treba ponoviti.

 

VIDEO: Igre na snegu, Sidrišča in vrvna ograja

Poleti pobirajo vstopnino
150m.n.m
Planinski dom Zavižan
Vlado je bil glavni dirigent
Priprava poligona
Zabave ni manjkalo
Po šolsko
Malica je bil glavni dogodek
Če ne bi videl ne bi verjel
Trofejna slika
Ne bo šlo fantje, ne bo
Odlične razmere za delo
Za arhiv