Felipe Leal - Rapel Radical - spust z domžalskega silosa

12. 9. 2013 Reševanje 217

Socialna omrežja

Felipe Leal - neustrašni specialec, norec, posebnež... Vse in nič od naštetega. Ko ga spoznaš izredno prijazen, vljuden in strahotno dobrovoljen možak. Res pa je, da počne nore stvari, da deluje vspecialnih enotah in da je v veliko pogledih pravi posebnež. Poleg dela vspecialnih enotah, Brazilije tenira podobne enote tudi v obeh Amerikah, v Teksasu pa uči delavce in reševalce na naftnih ploščadih.

Predvsem, kar se tiče opreme in varnosti je sigurno poseben in neizmerno natančen. Ker se zaveda nevarnosti ostrih robov, ker ve kako malo je treba, da gre še tako dobra oprema k vragu, se na vsak skok, težko bi rekli, da gre za spust po vrvi, posebej pripravi. Za vse zaščite uporablja izključno naravne materiale, največkrat običajen papir. Za spust uporablja tovarniško \"osmico\" in običajne vponke z matico. Plezalni, varovalni pas je narejen doma. Rokavice in ostali zaščitni elementi, ki varujejo telo pred vrvjo, ki nemogoče hitro drsi mimo njega, pa so iz usnja.

Na povabilo gospoda Jožefa Lorbka oziroma firme Anthron je Felipe prišel v Slovenijo pokazati kaj zna. In je imel kaj pokazati. Ne nazadnje je lastnik rekorda v najhitrejšem spustu po vrvi vertikalno navzdol. Za 100m je potreboval nič več, kot 14,09 sekunde. Nov rekord, 9 sekund, ki še ni uradno zabeležev knjigi rekordov je podrl s pomočjo opreme Anthron!!!

Dan prej smo pripravili \"poligon\", naredili sidrišča in poizkusno izvedli par skokov. No, mi ostali smo bolj špancirali navzdol, Felipe pa na polno.
V četrtek pa je šlo zares. Pokazal je nekaj spustov in par manevrov na vrvi. Sodelovali so še sodelavci Anthrona in predstavniki SE MNZ.

VIDEO: ena, dva, tri

Priprava v globini...
...in na višini.
Jožef in Felipe
Vse mora biti skrbno pripravljeno
Napotki sodelavcem
Še očenaš in gremo
Miha se je pognal prvi
Zdaj, zdaj bo...
Brez komentarja
Jožef je komentiral dogajanje
Navzgor ne gre tako hitro
Potrdilo
Nagovor ob slovesu