EuroBasket 2013 ali kako smo oblekli jeseniški dimnik

21. 6. 2013 Ostalo 215

Socialna omrežja

Dimnik, pa da ga zebe? Da ga bo treba obleči? V košarkaški dres? Sem bil prepričan, da se je Jožu malo poslabšalo. Pa je bilo vse še kako res. Kolegi, predvsem starši mladih plezalcev Športno plezalnega odseka Jesenice, so prevzeli nalogo, da izobesijo ogromen dres na vrhnji del dimnika, sredi Jesenic. Dres je zaščitni znak prihajajočega košarkarskega prvenstva, ki se bo v veliki meri dogajalo tudi na Jesenicah.

Zame je bil to predvsem izziv, kako z vrvno tehniko spraviti dres 72m visoko, da ga bodo kasneje fantje ovili okoli dimnika in ga pritrdili. Joža si je zamislil kako pripraviti dres, da bo zdržal visenje, veter, dež, jaz pa, kako ga bomo spravili na mesto in seveda, da nihče pri tem ne pade dol.

Se je kar izšlo. Edino časovni plan je malo ponagajal... V sredo zvečer smo dimnik opremili z varovalnimi vrvmi, pripravili vitlo in vse ostalo. V četrtek zjutraj pa navali... Opoldan je vročina poskrbela, da si komaj vponko upal v roke prijeti, zvečer se je pa spet dalo delati in okoli 9h smo bili zadovoljni z delom.

Hvala vsem fantom in dekletom, ki so posodili roke in bingljali nad Jesenicami in seveda društvu GRS Jesenice za posojeni vrvi in vitlo!

VIDEO: 1, 2, 3, 4

Lepotec
Nebeška lestev
Ti, a pljunem?
Tole bi z roko lahko pobral!?
Od blizu je malo večje vse skupaj
Še zlikamo...
Kontrola
Joža finišira
Sonce zahaja, mi pa še kar...