Dan GRZS 2011

11. 6. 2011 Ostalo 110

Socialna omrežja

Dan Gorske reševalne zveze. Vsako leto, enkrat v juniju se naberemo skupaj z vseh vetrov. Predvsem zaradi družbe, da pa ne bi šel dan kar tako v nič, se ta isti dan odvija tudi tekmovanje iz obvladovanja veščin nudenja prve pomoči, ki je poleg transporta ponesrečenega v dolino, naša glavna naloga na reševalnih akcijah.

Tokratno srečanje se je dogajalo na Prisatavi v Javorniškem rovtu nad Jesenicami. Tudi zato, ker je bila glavni organizator, poleg GRZS, društvo GRS Jesenice. Naj že kar sedaj pohvalim organizacijo in izvedbo. Vse je teklo kot po maslu, edino to še sedaj ne vem, kako so se s Petrom glede vremena dogovorili? Vse napovedi so kazale kaplje, na Pristavi pa vreme, kot nalašč za prireditev.

Po tekmovanju v PP, ki je bil glavni dogodek dneva, kjer so že drugič zapored suvereno zmagali Jeseničani. je sledil še uradni del, kjer so nas nagovorili predsednik GRZS, pa predsednik društva GRS Jesenice in drugi. Na slovesnosti sta bila prisotna tudi župan občine Jesenice in predsednik PZS.

Za kratek čas se je ob predvideni uri pri nas ustavil tudi helikopter SV z dežurno posadko za reševanje, a je še preden so se uspeli oddahniti in izvesti pokazno vajo, odhitel na Raduho v pomoč poškodovanim.


Počasi lezemo vkup
Težka bo...!
Prva ekipa
Ponesrečenec in ...
... ponesrečenka
Le zakaj vpije?
Predstavitev na prostem
Prizorišče bojev
Nežno, nežno
V obdelavi
Zmagovalna ekipa
Jani
Predsednik PZS in župan Jesenic
Predsednik GRZS
Gal
Severa
Zmagovalci