OTOVOX - seminar 2009

22. 10. 2009 Vaje 127

Socialna omrežja

Kar lepo število se nas je nabralo v izobraževalnem centru na Igu, kjer je v organizaciji Iglu športa in izvedbi predstavnika firme ORTOVOX, potekalo šolanje oziroma seminar o uporabi lavinskih žoln. Udeležili smo se ga člani GRZS, Gorske šole SV, prodajalci Iglu športa in nekateri posamezniki.

Franz, dolgoletni predtavnik za Ortovox, je najprej predtavil osnovni namen šolanja in poudaril, da je iskanje zasutega po navadi le posledica slabega ali napačnega predvidevanja kakšno je stanje snežne odeje. Z nekaj zelo nazornimi primeri, fotografijami in kratkii filmi je odlično predtavil kako lahko površina snežne odeje izgleda na zunaj in kako v resnici, kar lahko odkrijemo edino z preizkusom trdnosti in seveda z odličnim poznavanjem preobrazbe in vplivov na preobrazbo snežne odeje.

Delo na terenu je močno oviral dež a je bil vseeno izpeljan v celoti. Še najdlje smo se zadržali pri obravnavi in postopkih, ki jih lahko izvajamo z zadnjim modelom žolne S1.

Vsem, ki smo imeli te naprave s seboj je nadgradil programsko opremo in opravil test.

Sicer pa lahko vsi imetniki lavinske žolne ORTOVOX S1 nadgradijo programsko opremo in opravijo test na sedežu Iglu sport v Ljubljani.

Takšen način šolanja je odličen način izobraževanja potencialnih inštruktorskih kadrov za različne skupine uporabnikov in hkrati dobra podlaga prodajalcem teh artiklov, ki so prvi v stiku s potencialnimi uporabniki in lahko veliko storijo za razširjanje znanja in vedenja o nujnosti uporabe tega pripomočka pri gibanju v zimskih gorah.


ORTOVOX S1
Otvoritev
Mladenka ali starka?
Tovariška pomoč ima težo!!!
Kljub dežju smo vztrajali
Korekcije med vajo
Ana Liza