GARMIN - DIRKA - Samo pritisneš, pa greš...!?

18. 10. 2009 Ostalo 119

Socialna omrežja

DIRKA!?  Kar malo prehuda beseda. Zabava z rekreacijo bi bil boljši opis. Zaposleni v Geoset d.o.o., ki je generalni uvoznik naprav GARMIN, so se namreč prvič pomerili v iskanju zakladov s pomočjo GPS. Podobna igra, ki jo najdete tudi na spletu, se imenuje Geocaching in vključuje ves svet. No, mi smo se zadovoljili kar s tereni v Podljubelju.

Kar malo me je presenetilo, ko so me prosili naj jim pripravim nekakšen pohod, kjer bodo iskali točke s pomočjo GPS naprav, navodil, geografskega položaja in dodanega namiga v besedi ali sliki. Pa sem se lotil in na slabih sedmih kilometrih postavil sedem točk. Jasno mi je bilo, da sama uporaba naprav GPS ne bo kakšen poseben problem. Torej je bilo na kak drug način treba otežiti naloge.

Razdeljeni v pare so se v razmaku pol ure podajali na pot. Na vsaki točki jih je čakal zaklad, poleg pa še nadaljna navodila s fotografijo detajla naslednje lokacije. Točka, oziroma zapis položaja je bil podan vedno v drugačni obliki tako, da dela ni zmanjkalo, preden so se dokopali do pravih številk pa je bilo potrebno odgovoriti še na bolj ali manj zvito vprašanje! Šele ko so vse ekipe odšle, se mi je utrnila misel, da morda pa sploh ne bodo zadovoljni s traso, z dolžino, zahtevnostjo nalog... Ob povratku prve ekipe sem se kar malo potuhnil. Oddahnil sem si šele ko je že drugi par prisopihal na cilj z nasmehom in s kupom pozitivnih pripomb. Malo je ponagajalo vreme saj so snežinke zoprno naletavale, kar pa ni motilo navdušenja nad razgledi na lepo speljani poti barona Borna.

Dirka, ki to ni bila, je vseeno nekomu prinesla prvo mesto. Kot se za te vrste dirke spodobi je bil zmagovalni par tisti, ki se je najbolj približal vmesnemu času vseh ekip. Prvouvrščena sta domov odnesla kilogramsko čokolado, prav vsi pa so dobili priznanja za udeležbo in vztrajnost.

Mrzlične priprave
Prva ekipa
Smeh namesto treme
Eden čita, drugi tipka
Je ali ni?
Eni so vzeli zares!
Rahlo naletava
A misliš...?
Že imam!
Mmmmm
Ta točka jim je bila najljubša!
Skrita kamera
Malica!
Še zadnja točka
Uspelo!
Čestitke!