NATO kongres_Brdo pri Kranju - 2022

1. 12. 2022 Ostalo 659

Deli z drugimi

Peti po vrsti, če se ne motim!? Dva kongresa je fizično pojedel Covid, osatle tri konference pa je NATO centru iz POljč uspelo izpeljati fizično!

Že v nekaj letih so prostori v Poljčah postali premajhni, kongres se je razrastel in tokrat nas je gostil protokolarni center Brdo pri Kranju! Tema izjemno zanimiva in večna! Ocena tveganja! Na vse nivojih. Prispevki so bili odlični, predvsem pa sem izjemno ponosen, da se je skozi celoten kongres nenehn pojavljalprojekt MountainSafety.info katerega aktivni, ustanovni član sem tudi sam! Naši zaključki, vsebine naših raziskav so tako marsikje, tudi na državnem nivoju, postale minimalni standard, kar je bil tudi naš namen! 

Sam bi moral predstaviti problematiko ocene tveganja v civilnem prebivalstvu a sem moral zaradi slabega počutja ptredavanje odpovedati!
Slovenija je v tem pogledu izjemno zanimiva, saj se zdi, da vsi znajo vse, da je veliko celo tako dobrih, da druge učijo... Seminarjev in tečajev je, kot gob po dežju, le redkokateri udeleženec pa preveri kdo je predavatelj, od kod mu znanje, kakšne so njegove reference... Največkrat je odločilna cena in ugoden termin tečaja, zveneče ime... Če pa za ugodno izvedno niso izpolnjeni niti najnujnejši pogoji (npr. dovolj snega), pa niti ni tako pomembno!

Čestitke MS.i

Manuel je za namen kongresa prišel celo iz USA
Vse vsebine MS.i so prevedene v 20 ali več jezikov
Miha, legenda