Treking Mont Blanc-1

25. 8. 2022 Trekingi 889

Deli z drugimi

Treking Mont Blanc ali Tour du Mont Blanc
Poznavalci pravijo, da se ta treking dejansko da v vseh pogledih primerjati s trekingi v Himalaji!? Pa smo šli preveriti... Glede na to, da sem bil v Nepalu v zadnjih 20 letih več, kot tridesetkrat... Brez slabe vesti lahko zatrdim, da se treking okoli Mont Blanca skoraj v vseh pogledih da primerjati s trekingi v Himalaji! Pozotivna razlika je seveda v možnosti vnaprejšnje organizacije in rezervacije (koče je treba rezervirati in v celoti ali delno plačati že konec marca, pred prihodom pa obvezno pisno potrditi rezervacijo), razlika je seveda v hrani, ki jo poznamo in nam je blizu in seveda v boljši logistiki med trekingom, če le to sploh potrebujemo!

Kar pa je najpomembnejše, konfiguracija vsakodnevnih etap, dolžina, višinska razlika, zahtevnost terena, orientacijski izzivi, samozadostnost v smislu opreme, ki jo nosiš s seboj za zagotavljanje vsakodnevnih potreb... pa se v popolnosti lahko primerja z drugimi, "pravimi" trekingi!

Skratka, dobro je treba načrtovati, izbrati prave postojanke za prenočevanje, naštudirati logistiko in skrbno izbrati opreme, ki jo vso tovorimo na hrbtu. In vse to naši vodniki znajo zato vas že tule in sedaj vabimo, da se nam prihodnje leto pridružite. Vaše delo na treku bo užitek, razgledi, dobra volja, naše delo pa organizacija in varno vodenje!

Tokrat smo opravili le slabo polovico poti, da smo preverili točnost našega načrtovanja, logistiko in časovnice... In smo pripravljeni za naslednjo sezono, ko bo na voljo 6 ali 10 dnevni treking v idiličnem okolju Alp, s čudovitimi razgledi in seveda v odlični družbi! 

FOTO 2

VIDEO 2


Jutrišnji štart
Še sedaj sta vesela...
Legendarni Caffe National
Vsako popoldne se malo pokrije
Na obisku
Kontrola, če sem prav načrtoval!?
Kam?
Na nasprotni strani doline
Maskiran
Za popestritev