IKAR 2019 - Zakopane, Poljska - Praktični dan

9. 10. 2019 Vaje 206

Socialna omrežja

Kot običajno sem se v kraju konference IKAR, tokrat v Zakopanah na Poljskem, par dni pred uradnim začetkom pridružil delovni skupini MS.i (www.mountainsafety.info) v kateri delujem že 5 leto. Kot lahko pogledate na povezavi se delo bliža koncu, čeprav bo še kar nekaj dela s prevajanje, ustanovili pa smo že novo delovno skupino za medicinske zadeve in na vidiku je še ena delavna skupina, ki bo obdelala vse vidije uporabe satelitske navigacije, kot orodja, v reševanju v vseh oblikah.

V torek zvečer pa sem se pridružil kolegom na konferenci IKAR. Tam je vedno živahno. Prvi dan je običajno posvečen praktičnim delavnicam na terenu. Slikce bodo povedale vse. Dodam naj le to, da vse ekipe jasno poudarjajo, da je nujna redukcija (izpostavljanje) ekip na terenu na najmanjše možno število reševalcev in da je nujno uporabljati lahko, kvalitetno opremo, ki pa mora imeti industrijske standarde.

Naslednje dni pa sem se pridružil svoji matični komisiji IKAR AVA, lavinski komisiji, ki se ukvarja izključno z reševanjem v snežnih plazovih, z oceno tveganja in preventivo na tem področju.

VIDEO: Praktični danKako učimo


Velika družina
Manuel mehanik
Predstavitev lokalcev
Začeli smo zgodaj ...
... in v dežju
Poljska ekipa-delo z dyneema vrvmi
USA ekipa, jamarska tehnika
Lahka, standardizirana oprema in veliko znanja
Iskanje tlf v snegu!?