Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

28. 10. 2008: Preizkus za vodnike MERP KZS - 2008

V nedeljo je šlo pa skoraj zares. Ker vem, da kandidati za MERP vse v zvezi z vrvno tehniko obvladajo v nulo sem se moral na hitro nekaj domisliti, da ne bo tako dolgočasno.

Vodniki so bili razdeljeni v skupine do sedem članov. Namen vaje je bil predvsem preizkusiti oziroma preveriti kako deluje ekipa sestavljena iz posameznikov, ki prihajajo iz različnih sredin. Naloga skupine je bila na podlagi dobljenih informacij in ogleda terena pripraviti načrt, kako skupino vodnikov s psi vred spraviti čez naravno oviro, kakšno opremo bodo za to potrebovali in seveda na koncu še vse to uspešno izpeljati.

Večina se je kaj kmalu znašla in ugotovila, da so skica, spisek potrebne opreme in razdelitev nalog posameznikom nujno potrebna opravila pred začetkom dela. Z nekaj pomoči in nasvetov kolegov iz GRZS so čez skalni skok, ki naj bi zapiral strmo grapo, naredili vrvno ograjo za vodnike in izdelali vrvno žičnico s katero so kasneje transportirali še opremo in pse.

Pravijo, da se človek pokvari, če ga preveč hvališ. Vseeno moram povedati, da je splošen nivo znanja vodnikov zadovoljiv in višji kot pred leti. K temu je verjetno znatno pripomoglo tudi stalno in enotno izobraževanje vseh vodnikov na vseh nivojih njihovega delovanja. 

 Prikaži video
 
A mi ni mal prevelik tale reklc?
Organizirati se bo treba
 
Trije svetovalci
Nadelava vrvne ograje
 
Vsaka skupina je izdelala svojo žičnico
Šolski primer
 
Jurček!!!
Firbci ali ocenjevalci?
 
Nakladača
Še zadnji iz skupine
 
Kontrola izdane opreme
Nova skupina, nova ograja...
 
Povratek s spustom po vrvi
 
Ku, ku
Za vsak slučaj...
 
Še pospravimo pa h Kovaču
Strokovni posvet ob zaključku
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!