Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Poročila

Prikaz: 21 - 25 od 25
Stran  <<   <   1   2   3 
Iskanje:  
24. 8. 2005 Satelitska navigacija kot pripomoček v iskalni akciji
Po odhodu reševalcev na teren, pa naj gre to za klasično reševanje, za iskalno akcijo v sredo ali visokogorju ali pa za iskanje zasutih v snežnem plazu je za vodja intervencije, kot tudi za vodje posameznih skupin najvažneje, da vseskozi vedo kje se nahajajo sami oz. njihovo moštvo. Drug pomemben podatek je, da se kar najhitreje, če je le možno po dobljenih podatkih, ugotovi npr. natančno mesto ponesrečenega, lokacijo snežnega plazu ali vsaj domnevno območje, kjer je najverjetneje pogrešani.

8. 7. 2005 Šola vrvne tehnike - FLORAC, Francija 2005
Udeležba na tretjem delu šolanja za reševanje v vertikalnih situacijah s pomočjo vrvne tehnike.

0. 7. 2004 Šola vrvne tehnike - Divulje ,Hrvaška 2004
Namen udeležbe na tem seminarju je bil predvsem tehnične narave. Spoznati novo, drugačno opremo in nove postopke in tehnične prijeme pri reševanju ljudi iz nenavadnih situacij (kanjoni, strme pečine v urbanih naseljih, globoki jaški, visoke zgradbe, itd).

9. 11. 2003 Tečaj GSSH v iskanju pogrešanih v Slavoniji
Gorska reševalna služba sosednje hrvaške je pred štirimi leti začela s formiranjem skupine vodnikov reševalnih psov. Za začetek so na povabilo našega načelnika Podkomisije za reševanje iz plazov, g. Igorja Potočnika poslali na naš zimski tečaj na Vršič enega vodnika s psom. Zanju je bil to pravi šok. Iz toplega Splita na globoko zasneženi Vršič ...

28. 9. 2003 Alpe – Adria 2003
Delovno srečanje vodnikov reševalnih psov obmejnih regij.

September je mesec ko vsako leto ena od držav v prostoru Alpe Adria (Avstrija, Italija in Slovenija) organizira delavno srečanje za vse vodnike reševalnih psov GRS. Cilj in namen srečanja je izmenjava izkušenj in novosti, obdelava specifične problematike (tokrat je bila to »komunikacija« saj je eden perečih problemov različnost frekvenc na področju AA) in utrjevanje povezav. Tokrat (28.09.2003) smo bili organizatorji Slovenci.


Stran  <<   <   1   2   3 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!