Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Poročila

Prikaz: 11 - 20 od 25
Stran  <<   <   1   2   3 
Iskanje:  
3. 6. 2010 Tečaj vodnikov reševalnih psov - Pohorje 2010

Še nakaj misli o tečaju! Vsekakor bo treba še kakšno stvar dodati ali apremeniti, bistveno je, da so ljudje, vodniki psov pripravljeni zrtvovati čas in energijo, saj vzgoja reševalnega psa ni le udeležba na dveh tečajih na leto, takšno delo zahteva vsakdanja odrekanja, nemalo finančnih sredstev, pa še nekaj malega norosti mora biti zraven, da se spustiš v to zavestno.

FOTO: 1, 2

VIDEO: 1, 2


21. 11. 2009 Izpit za reševalca HGSS
14. novembra sem se na pobudo vodstev obeh služb, GRZS in HGSS, udeležil izvajanja izpitov za gorske reševalce HGSS. Izpiti so potekali v prostorih in v okolici sedeža postaje Zagreb, na Medvednici pod Sljemenom.

25. 10. 2009 Zasedanje IKAR - Zermatt 2009
Zasedanje se je začelo že na uveljavljeni način, dan pred uradno otvoritvijo. V naravnem okolju so prireditelji pripravili več delovnih točk, ki smo jih udeleženci razdeljeni v različne govorne skupine, zaporedno obiskovali.

29. 10. 2008 Zasedanje IKAR - Chamonix 2008

Na letošnjem zasedanju, za vsebino generalne teme so se članice dogovorile že na lanskem zasedanju, naj bi bila rdeča nit vseh predstavitev, priporočil in spoznanj, predstavljenih na konferenci: »Sodelovanje reševalnih služb, ki sicer rešujejo v gorah, z ostalimi reševalnimi službami, v slučaju elementarnih in drugih velikih nesreč

replica omega watches


22. 4. 2008 ZBOR INŠTRUKTORJEV GRZS
Kljub deževni soboti smo v soboto 19.04. v Kamniški Bistrici uspešno izpeljali licenčni seminar za inštruktorje GRZS. Po končanem praktičnem delu in podrobni analizi je bil na dnevnem redu še zbor inštruktorjev. Ker so sklepi zanimivi in bo morda zanimalo še koga razen prisotnih, zapisnik objavljam v celoti.

4. 1. 2008 POROČILO - Kuratorij Insbruck, 2007
Letošnji jubilejni Alpinforum Avstrijskega Kuratorija za varnost v gorah je bil v prostorih sejma v Innsbrucku. V štirideset letnem delovanju se je Kuratorij dokončno naselil v Tirolski prestolnici Innsbruck. Iz začetkov delovanja tega telesa kot »Kaprunski pogovori«, ki so nastali kot posledica dveh težkih nesreč v plazovih, kjer je bilo  skupno 22 žrtev.

24. 10. 2007 Zasedanje IKAR – Pontresina 2007
Tokratno zasedanje je bilo ponovno posvečeno dvema poglavitnima temama! V prvi vrsti, kako zagotoviti večjo varnost reševalca in s tem zagotoviti večjo uspešnost pri njegovem delu in drugič kako izboljšati postopke v reševalni tehniki, ki na koncu ravno tako zagotavljajo učinkovitost, hitrost in varnost.

28. 11. 2006 INSARAG 2006
Med 20. in 24. novembrom sva se Klemen Volontar in Brane Žorž kot član GRZS in EHI (Enota za Hitre Intervencije) udeležil mednarodne vaje (USAR Regional Exercise) – INSARAG 2006 (International Search and Rescue Advisory Group), ki je potekala v izobraževalnem centru RUZRS na Igu pod vodstvom UNOCHA (United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Afairs).

2. 11. 2006 Zasedanja IKAR – Kranjska gora 2006
Med 11. in 15.10. je v Kranjski gori potekalo zasedanje IKAR. Delo je potekalo po ustaljenem redu. Predstavniki različnih služb, članic IKAR, so pripravili bolj ali manj zanimive prispevke in jih predstavili v besedi in sliki. Ker generalna tema zasedanja ni bilo določena so predstavitve zajemale širok spekter delovanja reševalnih služb. Dotaknili so se uporabe specialnih oprem in postopkov v reševanju, izredno zanimivih reševanj, reševanja iz plazu v Himalaji, začetnih težav novosprejete članice itd.

20. 10. 2005 Zasedanje IKAR – Cortina 2005
Med 12. in 16. 10. sem se udeležil zasedanja IKAR kot predstavnik Podkomisije za plazove. Srečanje je potekalo v Cortini d' Ampezzo – Italija.

Stran  <<   <   1   2   3 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!