Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 31 - 40 od 1051
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
14. 6. 2019 Šolanje ZPVS - Prva pomoč in improvizacija
Še 5 čudovitih in delavnih dni v hribih! Tokrat nekoliko manj sproščeno, saj smo imeli celoten seminar na obisku nadzornika-inštruktorja UIMLA, eden iz Belgije in drugi iz Češke, ki sta preverjala in dokumentirala podajanje vsebin v procesu šolanja za mednarodnega planinskega vodnika.
Vseno je bilo kar zabavno, pripravljeni smo dobro, kandidati so odlični... Čeprav se je včasih jezikovno malo zapletno, sem osebno s seminarjem zelo zadovoljen. Upam, da sta tudi kolega nadzornika dobila tak vtis? Naslednjič nadzor pričakujemo jeseni, ko bo šlo še malo bolj zares.


2. 6. 2019 Šolanje ZPVS - Orientacija in Geologija
UH, sem imel kar malo treme... Klub stotinam izpeljanih tečajev in seminarjev. Prvi večdnevni sklop šolanja kandidatov za mednarodne planinske vodnike... Pa se je odlično izšlo.

Prvi del je obsegal celovito orientacijo, klasično in satelitsko, pripravo ture, predavanja iz geologije, geografije, varnosti v gorah in ocene tveganja... 
Ker poizkušamo za posamezne teme najti najboljše predavatelje, seveda nismo mogli mimo Boruta Peršolje, ki se je z veseljem odzval in odlično predstavil temo, ki bi lahko bila precej duhamorna in dolgočasna. Zato tudi na tem mestu lepa hvala.

Za orientacijo pa sem nahecal Joža Kamenška, ki se je odlično pripravil in dve in poldnevni seminar orientacije izpeljal več, kot odlično.

Čez slaba dva tedna nas čaka novih 5 dni v hribih skupaj s tujimi nadzorniki tehnične komisije UIMLA, ki bodo nadzirali vsebine, kvaliteto in predvsem nivo izvajanja na našem šolanju. Bo še zanimivo.


7. 5. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - Povratek

3. 5. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - Kyangjing Ri in BC Langtang Lirung

2. 5. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - obrazi

29. 4. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - Laurebina pass - 4600m

26. 4. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - Kutumsang - Phedi

23. 4. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - KTM
VIDEO


21. 4. 2019 Račka vrata in Gamsje sledi - Raduha
Uvodna tura za bodoče mednarodne planinske vodnike. Običajno bi morala biti taka, da ljudi pritegne, da jih prepriča, da je to to. No tele naše kandidate ni treba nič prepričevati, samo gasa!!!

Čisto vse je bilo vključeno v turo, kot sem želel. Joža (Kamenšek) sem prosil naj si izmisli turo, kjer bo dovolj višincev, strmo, da kolena grizes, brezpotje, malo za poplezat, zahtevna orientacija in sneg. Nisem ga sicer prosil, da naj izbere turo, kjer bi potrebovali sečno dovoljenje, no, pa mu je tudi to uspelo.

Skratka, uvodna tura za kandidate na šolanju za IML v organizaciji ZPVS je super uspela. Vsekakor zahvljujoč tudi vremenu, ki je bilo BP od jutra do večera. 
Zdaj se šolanje res lahko začne in naslednja dva meseca bosta kar naporna. Kar naprej se bo dogajalo...


11. 4. 2019 NATO MW COE - 2. kongres - Field Risk Management - Poljce 2019
Malokdo ve, da v Sloveniji v okviru NATO deluje Center odličnosti za gorsko bojevanje. V njihovi organizaciji je potekal drugi kongres centrov odličnosti na temo Ocena tveganja na terenu. 
Zelo sem bil počaščen, da so me povabili k sodelovanju, kot predavatelja in da sem tudi sicer lahko prisostvoval ostalim predstavitvam in terenskim vajam.
Izredno zanimiva tema, vredna pozornosti. Predavatelji, večina med njimi doktorji znanosti, iz domala vsega sveta so s svojih vidikov in na različnih segmentih delovanja v gorskem svetu predstavili načine in spoznanja, ki jih uporabljajo njihove enote za rešitve problemov v zvezi z varnostnimi vprašanji. 
Izredno zanimiva je bila prezentacija mladega
Philippa Reiterja iz Nemčije, ki je opisal kako so se odločali med projektom prečenje Alp (The long way - Dolga pot), ko so v samo 36 dneh prečili zimske Alpe od Dunaja do Nice. Kako so se dobesedno 24 utr na dan, 36 dni srečevali z nenehnimi odločitvami glede varnosti.


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!