Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 91 - 100 od 1051
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
1. 5. 2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - priprava
Naše tretje delovno srečanje v šetih letih. 7 dni na snegu...No, skoraj. Vsaka tako kompleksna zadeva, kot je usposabljanje inštruktorjev za inštruktorje, Train the trainers, terja ogromno priprav.
Tokrat, ko s projektom priprave učnega gradiva z minimalnimi standardi za reševanje iz plazov zaključujemo, smo se lotili še učnih filmov, ki bodo del materiala, ki bo na voljo na spletu. Zato še toliko več priprav, kalkuliranj, urikov itd.


26. 4. 2018 PETZL PPE - obnovitev licence
Vsakič grem rad v PETZL. Prijazni, nasmejani...predvsem pa visoko strokovni. Pri pregledu varovalne opreme se lahko zanaseš izključno na znanje in vedenje kje poiskati informacije. Še najbolj elegantno je, da ti jih nek strokovnjak posreduje na enem mestu, hkrati s praktičnim prikazom in podrobno razlago.
Ponovno smo izvedeli nekaj podrobnosti, ki jih ne najdeš v nobenih navodilih, katalogu ali celo standardu. Predstavili so veliko novosti na vseh segmentih. 


21. 4. 2018 Velika Mojstrovka - za dušo...
Ni bilo časa ne snemat, ne fotkat...
Firn pa tak, da...


15. 4. 2018 Orientacija v praksi - Rute 2018

Joj, a mi je tega treba.... Seveda je, če so le ljudje pripravljeni trenirati, delati, se kaj naučiti... In so me nahecali. Pripravil sem zanimiv izlet, v glavnem brezpotje, gamsje stečine, lovske steze, kaka vlaka. 
Škoda je le, da je v glavnem največ ljudi močnih na obljubah, ko je pa treba... No, saj veste. Ampak se splača potrudit za tiste, ki so pripravljeni kaj zase naredit.

Skratka, odlična orientacija v praksi. Sicer brez počitka, samo teraj... še kadit nisem imel časa...Na koncu smo zadeli tudi v gostilno na pi..., aja, na analizo.


13. 4. 2018 Adrenalinski park - usposabljanje - Straža, Bled 2018
Sezona se začenja, bi lahko rekli. Inštruktorji v pustolovskih parkih morajo biti dobro usposobljeni, da lahko svetujejo, naučijo in če je sila tudi rešujejo. Zato smo za vse inštruktorje, ki delujejo po različnih adrenalinskih parkih pripravili delavnice na temo Reševanje visečega gosta!

In smo se fino zabavali, veliko delali in se, upam, tudi nekaj naučili.


8. 4. 2018 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Valvasor 2018
Saj je fino, če vreme služi ampak, če ljudje niso zagnani ni nič. No in tile, obe izmeni, so bili. Vesel sem, da smo kljub zelo zahtevnim temam uspeli izpeljati zadani cilj "vsi vse"! 
Pedagoško in didaktično smo končno oddelali seminar, kot je treba. Najprej kratka teorija s slikcami, potem komplet manevri na suho v prostoru, naslednji dan pa kar na polno, v steno oz. previs.
Dejansko so čisto vsi naredili vse naloge iz orientacije, pa ne v učilnici ampak na terenu in čisto vsi, brez izjeme, opravili spust in samoreševanje pod obremenitvijo, se pravi v zraku, da goljufanje gravitacije ni bilo mogoče.

Čestitke vsem!


2. 4. 2018 Stubeck-2370m - 02.04.2018
No, danes smo vsaj videli kje smo bili zadnjič v popolni megli... Čudoviti tereni... Brez težav se pripelješ prav do avta.


28. 3. 2018 Vaja vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter - 28.03.2018

Vreme nam je služilo... Je takoj boljše vzdušje za delo. Tokrat smo običajnim vajam s helikopterjem dodali še vaje s psi, kar je pravzaprav osnovni namen. Za psa je izredno stresnen dogodek, ko vse naokoli ropota in piha, z jeklenico se spusti na kraj dogodka... Potem se njegovo delo šele začne. In to smo želeli povezati med seboj. Transport na zelo neobičajen načit, torej ustvariti stresno situacijo in takoj za tem psa poslati v izvajanje njegove osnovne naloge, to je iskanje. 
Moram reči, da so se vsi psi odlično odrezali. Opravili so kratko vajo iskanja in oblajanja. Seveda bo točno s takimi vajami oziroma še težjimi, potrebno nadaljevati.

Hvala inštruktorjem in posadkama za potrpljenje!


24. 3. 2018 Izpit za vodnike PZS - Pokljuka 2018
Pa smo jih vdeli... Še ene zimske izpite za vodnike PZS, ki so se tokra odvijali na Pokljuki, oziroma na Viševniku in okolici. Prav izbrane razmere za takšno početje. Od klož, suhega pršiča do prav tapravih ledenih vesin, kjer smo izvajali vse mogoče tehnične naloge. Dodali smo še obilico orientacije, oceno tveganja in iskanje z lavinsko žolno...

Eni zelo, eni manj, eni pa še malo manj uspešni, smo se popoldan razšli z večno obljubo novopečenih vodnikov: "Ja, bomo trenirali in dodajali znanje...". Upam, da res?

Hvala super ekipi inštruktorjev, ki so dali vse od sebe, da smo in tečaj in izpit izpeljali na visokem, profesionalnem nivoju.


22. 3. 2018 Teranova smer - Dolgi hrbet - 22.03.2018
Končno umit dan in dovolj hladen, da ti kaj na glavo ne prileti... Pa je sine peljal očeta v hribe... 


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!