Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 1 - 10 od 1066
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
1. 1. 2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...


23. 3. 2020 Pripravniška grapa in Popoldanski žleb
Enkrat na zimo ujamem perfektne razmere, kar se snega tiče, seveda. Ker je tako pihalo, da sem moral kamne v žepe natlačit, da nisem šel na izlet v Trento, hehe.
Sem moral doma prav malo pobrskati po arhivu... Glih 45 let je, ko sem ves ponosoen prvič prehodil Popoldanski žleb in to z mojstrom Urošem Župančičem! 

Najraje imam take ture, da je sestop nepričakovano težji, kot vzpon, hehe. Prejšnja otoplitev in nov sneg z vetrom sta odlična kombinacija, da je nekje snega preveč in se lomiš po ošiljenemu grebenu in da je nekje snega premalo ali sploh nič in se moraš goljufat po navpičnem skrotju navzdol. 


20. 3. 2020 Mala Mojstrovka - 2332m
Saj ni kaj napisati... Odlične razmere, vreme za vikat, ....


15. 3. 2020 Šolanje ZPVS - zimska tehnika - izpitni vikend - marec 2020
Skoraj sicer še nikoli ni ujel zajca... Ampak tule pa lahko rečemo, da smo skoraj pri koncu s šolanjem prve generacije Mednarodnih planinskih vodnikov. 
Saj ne vem, a sem se jaz več naućil od njih ali obratno? Skratka, prva generacija, veliko neznank, obiski in nadzor inštruktorjev UIMLA, ... Skratka, oddelali ali predelali ali preživeli so (smo) vse teme in predmete, opravili so večino izpitov, tako teoretičnih, kot praktičnih. Zaključek sicer še manjka, manjka tudi še pripravniški staž, ampak...

Verjetno sem se sam in moji sodelavci bolj oddahnil, kot kandidati. Pririnili smo do kraja oz. skoraj do kraja in sedaj brez zadržkov pričakujemo naslednjo generacijo. 

RAZPIS smo sicer nekoliko prilagodili zaradi stanja v državi in globalno, ampak s šolanjem bomo vsekakor ponovno začeli in še je čas, da se nam pridružite. 

VIDEO 1, VIDEO 2


10. 3. 2020 Lavinske delavnice ali igre na snegu
Zdaj se pa kar vrstijo... Lavinske delavnice. Končno dovolj snega, da lahko pripravim res zanimive poligone, ki so, lahko rečem, blizu pravi situaciji. 
Hkrati sem vesel, da se za takšna usposabljanja odloči vedno več mladih. Tokrat sem bil res že starček med njimi, saj je bila povprečna starost komaj kaj nad 20 let. 
Na kup so se zbrali sami odlični prosti smučarji, ki podirajo meje... In zadnji čas je bil, če jih malo zatožim, da so se poglobili še v tovariško pomoč zasutim v snežnem plazu.
Travnik pod kočo smo za eno dopoldne spremenili v ogromno plazišče s 6 zasutimi. In vadili, vadili... Takšne in drugačne kombinacije in možne scenarije. Obdelali smo tudi sondiranje in odkopavanje... 

Za popestritev in demonstracijo je Martin opravil še odličen trening z reševalnim psom, pa še udeležencem smo pokazali kako se počutiš zasut v temi globoko pod snegom.


8. 3. 2020 Šolanje ZPVS - zimska tehnika - obisk nadzornikov_1
Huh, zdaj je šlo pa zares! Predvsem zaradi novozapadljega snega, ki je postavil na glavo vse plane, priprave, želje... Izpeljati, predvem varno, po drugi strani pa vse, kar smo planirali, pri meter in več novozapadlega snega, je bil izziv tudi zame, hehe. Poleg tega sta nam vse dni pod prste gledala in za vrat dihala dva nadzornika Tehnične komisije UIMLA iz Češke in Poljske in da je bilo še bolj zanimivo se jima pridružil še direktor Tehnične komisije Mr. Bill Bailey iz Anglije. 
Samo, da mi koga ne zasuje... 
Lotili smo se vsega po programu, ocene tveganja, tovariške pomoči zasutim v plazu, pravega bivakiranja, prve pomoči, otežene navigacije... 

Hvala Joži za pomoč, hvala kandidatom za potrpljenje in strpnost... in seveda velika hvala nadzornikom za njihovo profesionalno izpeljano delo.

FOTO 2, FOTO 3

VIDEO 1, VIDEO 2


8. 3. 2020 Šolanje ZPVS - zimska tehnika - obisk nadzornikov_2
FOTO 1, FOTO 3

VIDEO 1VIDEO 2


8. 3. 2020 Šolanje ZPVS - zimska tehnika - obisk nadzornikov_3
Še par utrinkov iz Jožetovega zornega kota, ki je nedvomno boljši fotograf, kot moja malenkost...

FOTO 1, FOTO 2

VIDEO 1VIDEO 2

 


29. 2. 2020 Tečaj vodnikov reševalnih psov GRZS
Kljub skromni zimi, vsaj do sedaj, smo na terenih na severni stran Nad šitom glave in Male Mojstrovke našli odlične pogoje za delo. V zametih je snega na metre, skratka dovolj za zelo kvalitetno delo.
Inštruktorji so poskrbeli, da so skupine delale strokovno in kar najbolje izkoristile sicer izjemno vetrovno vreme, ki je močno oteževalo pogoje za delo psov, hkrati pa sproti zasipalo vhode "grobov", lukenj, ki so namenjene treningu iskanja zasutih v snežnem plazu.
Za popestritev in nadgradnjo znanja nas je eno popoldne obiskal zdravnik, da smo pod strokovnim vodstvom ponovili obravnavo zasutega v snežnem plazu. V bližini koče pa smo pripravili dokaj velik poligon s šestimi zasutimi lavinskimi žolnami, da so se vodniki lahko preizkusili v iskanju z lavinsko žolno v različnih, bolj ali manj zahtevnih situacijah.

 


23. 2. 2020 Šolanje ZPVS - zimska tehnika - februar 2020
Če ne za drugega je takšnale zima oz. so takšnele snežne razmere odlične za razne vaje, teninge, šolanja... 
Zimska tehnika vodenja in orientacija v oteženih pogojih so bile glavne teme tega vikenda. Aja, pa krpljanje, ki nikomur ni najbolj dišalo, a smo vseeno obdelali tudi to. Na terenih proti Slemenovi špici smo našli zadosti snega za vse vaje in naloge, ki smo jih morali opraviti. Naslednji dan smo se preselili na strmejša pobočja, kjer smo padali, se zaustavljali, varovali, spuščali itd. 

Odličen vikend je za nami in komaj čakamo, da v začetku marca začnemo z enotedenskim tečajem, kjer bodo navzoči tudi tuji inštruktorji, ki bodo nadzirali pravilnost našega dela. In bomo še stopničko bliže končnemu cilju, postati samostojna, polnopravna članica UIMLA mednarodne organizacije.


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!