Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

Prikaz: 41 - 50 od 71
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8 
Iskanje:  
5. 2. 2008 Izobraževanje lastnikov psov - diplomsko delo
Zelo pogosto slišim:"Moram vzgojit psa, mi dela probleme." Izredno redko pa se taisti ljudje vprašajo in pomislijo ali so sami dovolj dobro pripravljeni in imajo dovolj znanja, da bi vzgajali druge, pa če tudi pse?

Pričujoče diplomsko delo govori ravno o tem, kako vzgajati lastnike pasjih prijateljev. Govori o metodah  in načinih izvedbe izobraževanja bodočih ali aktualnih lastnikov psov.


14. 1. 2008 Od začetka do danes
Osem let res ni posebej dolgo obdobje, da bi o njem pisali zgodovino. Nekaj malega pa se je le zgodilo. Za sodelujoče pravzaprav veliko.

9. 1. 2008 Nahrbtnik z zračnimi blazinami ABS - opis in uporaba
Članek je pripravil kolega Boris Štupar.


2. 1. 2008 Čudežno preživel
Da ne bo vsak zapis v zvezi z nesrečami v snežnih plazovih tako črn in poln nemoči si oglejte predstavitev francoske gorske reševalne službe o reševanju iz plazu, kjer je zasuti sam poklical reševalce in jih usmerjal dokler ga niso izkopali.

2. 1. 2008 Samovarovalni komplet
"A ti si pa kar privezan, fantek?", so bile besede namenjene mojemu deset letnemu sinu ko sva začenjala s Hanzovo potjo v Mojstrovki. Debelušni gospod je odhlačal naprej in ko naju je čez čas prehitela še skupina pomankljivo oblečenih (o opremi pa sploh ni bilo ne duha ne sluha) Čehov, si Matija ni mogel kaj, da ni vprašal:


1. 1. 2008 SNEŽNI PLAZ NIMA VOZNEGA REDA
Tale trditev bi znala držati! Vendar se plazovom z malo znanja, skrbno pripravo ture in pravo opremo lahko izognemo. V najslabšem primeru, ko se nesreča že zgodi pa s pravo opremo in znanjem lahko izdatno pomagamo zasutim.

Pričujoča zgibanka je le opomnik in nasvet! Za varnejše uživanje v zasneženih gorah pa boste odgovorno poskrbeli sami.

"ČAS JE ŽIVLJENJE", je naslov lani izdane zgoščenke, ki jo je izdelala in založila IKAR in obsežno obravnava lavinsko tematiko. Od primerne opreme, ravnanja z njo in celotnega postopka ob nesreči. Le hitre in prave odločitve in izvedba le teh ob nesreči v plazu pomenijo možno rešitev. Zgoščenka je prevedena v deset jezikov, med njimi tudi v slovenščino!


28. 12. 2007 Izkopavanje, PP, transport - Priročnik za PLV
Ena od tem naslednjih izpopolnjevanj za planinske vodnike bo obravnavala postopke po odkritju, lociranju, zasutega v snežnem plazu.

28. 12. 2007 Izkopavanje zasutih v snežnem plazu
Moč in motivacija premagata vse ovire! Drži, vendar marsikdaj dosežemo bistveno boljši rezultat s premišljeno tehniko, kjer prihranimo moči in v primeru reševanja iz plazu tudi ČAS, ki je bistven za uspešno pomoč zasutemu.

29. 10. 2007 Plazovna žolna
Vršič. Sončna nedelja. Ura je osem in nekaj minut. Najverjetneje eden zadnjih vikendov primernih za turno smuko. Pomladni čas zahteva svoje in sneg nezadržno kopni. Poraja se miren, sončen dan. Na vseh »turnosmučarskih« vrhovih kar mrgoli obiskovalcev. In vsako leto jih je več. Tako je tudi z nevarnostmi, ki prežijo pozimi, zlasti veliko je snežnih plazov katerim je izpostavljeno vedno več življenj. Kot že velikokrat to zimo sedim v bližini parkirišča, takoj nad potjo, ki vodi na Mojstrovke in Nad Šitom Glavo. Turni smučarji in tudi taki, ki se peš podajajo na turo, se kar vrstijo mimo mene. Veliko jih poznam, med njimi so tudi znane osebnosti planinskega življenja v Sloveniji. Vztrajam do pol desetih in vseskozi vestno prisluškujem svoji plazovni žolni, ki je nastavljena na sprejem. Vztrajno molči. Le pri dveh smučarjih zaznam dobro poznani pisk plazovne žolne, pa še ta dva sta, po pozdravu sodeč, tujca. Koliko jih s seboj nosi še snežno lopato in sondo in med vzponom naredi preizkus trdnosti snežne odeje, si ne upam pomisliti. Odgovor pa se ponuja kar sam.

24. 10. 2007 PREDSTAVITEV DVSP - IKAR 2007

Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!