Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

11. 7. 2011: NOVO - GPS MAP 62s - slovenski meniji

Uporaba satelitske navigcije je v razmahu, morda celo na višku. Satelitski navigator, ki je prirejen za vozila je pravzaprav že nujen. Domala vsak, čigar vožnje niso omejene le na domačo okolico, ga ima. Tako množična uporaba je tudi vzrok, da so vse takšne naprave opremljene s slovenskimi meniji in slovensko govorno navigacijo.

Danes, 13.07.2011 je datoteka v priponki posodobljena.

Nekoliko drugače pa je z ročnimi napravami. Naprave so namenjene precej specifični populaciji, nimajo glasovnega usmerjanja in kar je najvažnejše, kar nekaj nastavitev je potrebnih, da napravo lahko s pridom uporabljamo za določen, specifičen namen. Zadnje generacije naprav so sicer opremljene s slovenskimi meniji, ki pa niso najbolj posrečeno prevedeni. Sam osebno sicer prisegam na upravljanje z napravo v originalnem jeziku, marsikdo pa si želi dobrih, slovenskih menijev.

Kolega Stanko se je lotil in napisal nove, izboljšane prevode originalnih angleških menijev in dovolil objavo in uporabo. Instalacija oziroma zamenjava datoteke v programu vaše naprave ni zahtevna, le sledite navodilom. S spletišča (na koncu tega sestavka "Članek") snemite datoteko "Slovenian.ZIP" in jo odprite ter vsebino shranite v svoj računalnik.

1. Priključite napravo na vaš PC ali prenosnik. Prikazali se vam bosta dve okni (Garmin GPSMAP 62s (?)) in (Izmenljivi disk (?)), če imate v vaši napravi vstavljeno dodatno pomnilniško kartico.

2. Odprite "Garmin GPSMAP 62s (?)", izberite in 2x kliknite na mapo "Garmin", odprlo se vam bo naslednje okno

GPS_txt_1.JPG

3. Izberite in 2x kliknite na mapo "Text". Poiščite datoteko "Slovenian.gtt", ki določa slovenske menije in jo preimenujte v "Slovenian.gtt.original". S tem bo originalna datoteka še vedno v vaši napravi, vendar s spremenjeno končnico navidezno neuporabna.

GPS_txt_2.JPG

4. V svojem računalniku poiščite datoteko "Slovenia.gtt", ki ste jo prej sneli s spleta, skopirajte jo in prilepite v mapo "Text".

Vaša naloga je opravljena. Preglejte menije in jih preizkusite. Če z novimi prevodi ne boste zadovoljni, novo, dodano datoteko preprosto zbrišite in staro, originalno datoteko spremenite v prvotno stanje, torej odstranite dodani "original" in "Slovenian.gtt" bo spet v funkciji.

 
ZIP dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!