Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

26. 3. 2008: OCENA NEVARNOSTI - 3 X 3 in Redukcijska metoda

Darko je... Podrobna predstavitev bi mi vzela preveč časa. Na kratko pa, odličen gornik, alpinist in reševalec, vodnik, predvsem pa dober prijatelj in soplezalec. Že pred leti je presenetil z dodelavo slovenske verzije Munterjeve metode ali na kratko metode treh filtrov. Tokrat je pred nami nova izboljšana verzija oplemenitena še z Redukcijsko metodo. Kot sam pravi, znanja in vedenja o plazovih ni nikoli dovolj.

V uvodu je zapisal: "Pred desetletji je g. Šegula v reviji Alpinistični razgledi (št 4/98) objavil prispevek »metoda 3 x 3« . Kasneje, slabih 10 let nazaj sem z njegovim dovoljenjem pripravil predstavitev po tem članku in s »3 x 3« smo na vodniških izpopolnjevanjih seznanili tudi prisotne. Mnenja sem, da je dobrodošlo vse, kar lahko prispeva k večji varnosti v gorah, zato sem ponovno pripravil krajši prispevek. Metoda (pravzaprav sta metodi dve) je bila v tem času velikokrat preizkušena in dopolnjena. Če bo komu v korist bo meni v veselje."

 
PDF dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!