Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

5. 2. 2008: Izobraževanje lastnikov psov - diplomsko delo

Zelo pogosto slišim:"Moram vzgojit psa, mi dela probleme." Izredno redko pa se taisti ljudje vprašajo in pomislijo ali so sami dovolj dobro pripravljeni in imajo dovolj znanja, da bi vzgajali druge, pa če tudi pse?

Pričujoče diplomsko delo govori ravno o tem, kako vzgajati lastnike pasjih prijateljev. Govori o metodah  in načinih izvedbe izobraževanja bodočih ali aktualnih lastnikov psov.


Človekje skozi zgodovino spreminjal svoj pogled in odnos do psa. Če je pes sprva nastopal kot pomočnik pri delu ima danes v večini primerov funkcijo prijatelja in zvestega spremljevalca. Neredko tudi družinskega člana. Za takšno vlogo pa mora biti primerno vzgojen in izšolan.

Če lahko lastnika psa opredelimo kot socialno vlogo, ta prinaša s seboj določene dolžnosti. Za uspešno zadovoljevanje teh dolžnosti pa je potrebno učenje in izobraževanje. Širok spekter različnih kinoloških vsebin najdemo na mnogih mestih: v kinoloških društvih, pasemskih klubih, v literaturi, na televiziji, radiu in nenazadnje ob vsakodnevnem bivanju s psom. Zato lahko trdimo, da je znanje, njegova obširnost in kakovost odvisna od vsakega posameznika. Ogromno znanja si lastniki psov pridobijo preko priložnostnega učenja, v veliki meri pa lahko govorimo o nezavednem učenju.

 
PDF dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!