Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

2. 1. 2008: Samovarovalni komplet

"A ti si pa kar privezan, fantek?", so bile besede namenjene mojemu deset letnemu sinu ko sva začenjala s Hanzovo potjo v Mojstrovki. Debelušni gospod je odhlačal naprej in ko naju je čez čas prehitela še skupina pomankljivo oblečenih (o opremi pa sploh ni bilo ne duha ne sluha) Čehov, si Matija ni mogel kaj, da ni vprašal:

"Zakaj pa tile nimajo čelade pa kompleta in težkih čevljev?". Popolnoma upravičeno vprašanje in zelo težaven odgovor. Teklo mu je izpod čelade, kar naprej je moral odpenjati in pripenjati vponke z ene jeklenice na drugo.... Počasi je šlo. Na srečo sva srečala skupino Avstrijcev, opremljenih kot midva in malo laže sem mu odgovoril na zastavljeno vprašanje.

V predavalnici ali v plezališču z argumentirano besedo in nazornim prikazom z lahkoto prepričaš ljudi o primernosti, če že ne nujnosti uporabe zaščitne in varovalne opreme v gorah. Problem nastane ko s taistimi ljudmi odrineš na turo in ste edini oziroma redki, ki upoštevate povedano v predavalnici in pokazano v plezališču. Zgledi vlečejo, slabi še toliko bolj.

Jani je z veseljem prijel za pisalo in za prihodnje izobraževanje planinskih vodnikov napisal nekaj vrstic o uporabi kompleta za samovarovanje.

 
PDF dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!