Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

SEMINAR - sneg in plazovi - tovariška pomoč zasutim v pazu

Poznavanje opreme in postopkov zagotavlja hitro in učinkovito pomoč zasutim v plazu.
Beli vlak ne izbira žrtev in lahko se zgodi tudi vam!!!

 

Tovariška pomoč je prva in vedno najuspešnejša! Časa je prekleto malo. Že ob pogledu na situacijo moramo oceniti kaj bomo počeli, na kakšen način in s kakšno opremo. 
Učinkovitost in takojšnjo, pravilno reakcijo v kaotičnih razmerah nesreče pa zagotavlja samo znanje in trening, trening.

Na seminarju se bomo seznanili s snegom in preobrazbo, spoznali vzroke za sprožitev snežnega plazu in kako lahko na razvoj dogodkov ob nesreči vplivate VI.
Spoznali bomo vse znamke in tipe lavinskih žoln, lavinsko sondo in lopato. Naučili se bomo postopkov, ki zagotavljajo hitro in učinkovito reševanje, na koncu bomo tudi preizkusili vaše znanje, kar vam bo vlilo zaupanje in dvignilo samozavest.

Praktični del bo zajemal izključno delo na terenu. Naučili se bomo vse tri faze iskanja z lavinsko žolno, kako iskanje zaključiti s sondiranjem in odkopavanjem na najbolj racionalni način. Ogledali si bomo vse posebne primere - dva blizu skupaj zasuta, več hkrati zasutih na omejenem prostoru, globoko zasuti ...

Vsi naučeni postopki bodo v skadu z zadnjimi smernicami mednarodne skupine za pripravo Minimalnih standardov za reševanje v snežnem plazu

Na seminarju bo na voljo različna oprema za izposojo. Celoten praktični del bo zasnovan na trening centru Eassy search, ki zagotavlja optimalno delo, predvsem pa je najboljša simulacija dejanske situacije v snežnem plazu.

 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!