Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Treking - Črna Gora - Durmitor in Prokletije

27.06. do 05.07 - do 7 oseb

Raziskovanje že raziskanega je kdaj še bolj zanimivo...

Vabim vas, da se nam pridružite na gorniško obarvanem trekingu!

Kako je bilo leta 2013 si lahko pogledate TUKAJ

Kako je bilo leta 2014 si lahko pogledate TUKAJ

Kako je bilo leta 2016 si lahko pogledate TUKAJ

 

Crvene_grede

Crvena greda (2264m)

Nekaj o trekingu:

Vožnja do Dubrovnika in čez delček Bosne do Žabljaka nam bo vzela celoten prvi dan. Naslednje tri dni bomo nastanjeni v bližini Žabljaka, centra vsega dogajanja v nacionalnem parku Durmitor. Popolna oskrba prijaznih lastnikov hotelskega naselja nam bo omogočila, da bomo vsak dan opravili po en vzpon na bolj ali manj znane dvatisočake v osrčju Durmitora. Predviden je en celodnevni in dva nekoliko krajša vzpona, ogled Ledene pečine, če pa bo kdo imel v popoldanskih urah preveč enrgije, pa priporočam sprehod do bližnjih jezer, katerih je v Durmitorju na pretek.

Bobotov_Kuk

Bobotov Kuk (2522m)

Največja poslastica nas čaka po zadnjem vzponu! Ogledali si bomo Kanjon Nevidio. Tule si lahko pogledate kratek odlomek ekstremno zanimivega kanjoninga

kanjoning_nevidio

Kanjon Nevidio

Četrti dan našega popotovanja se bomo popoldan odpeljali v nacionalni park Prokletije, prav na meji z Albanijo (fotogalerija).

Podobno, kot prve tri dni, bomo tudi tu ob popolni oskrbi pripravljeni na tri zanimive ture na vrhove nad dolinama Grbaje in Ropojana. Najedli se bomo mladega sira in obirali borovnice. Na tromeji Albanija - Črna gora - Srbija boste lahko stali v dveh državah hkrati.
Osmi ali deveti dan nas čaka povratek, ki bo nekoliko odvisen od vaših želja po namakanju v morju. Sicer pa bomo v večernih urah že v Sloveniji oziroma doma.

Prokletije_1

Karanfili - Veliki vrh (2490m)

Nastanitev (polpenzion) je predvidena v hotelu oziroma pri zasebnikih. Prevoz bomo imeli lasten, oziroma po potrebi vozilo s šoferjem.
Od dokumentov je za pot potrebna le osebna izkaznica ali veljavni potni list, zdravstvena izkaznica oziroma evropska kartica zdravstvenega zavarovanja in potrdilo o zavarovanju za reševanje.

Malico za vzpone bomo nabavljali v lokalnih trgovinah ali pri gostiteljih. S seboj vzemite le kakšne malenkosti, ki jih tam morda ni moč dobiti (sladke prigrizke, energijske ploščice, vitaminske dodatke za pripravo pijače, gele,  ...).

Za takšno pot in vzpone je potrebna običajna gorniška oprema za zgodnje poletje, ki vključuje dobre, preizkušene treking čevlje (primerne za prečenje snežišč), zaščito za sonce, ne pozabite na kapo in rokavice ter gamaše. Ker je v tem času v grapah in na senčnih straneh še možno pričakovati zaplate snega pa k opremi dodajte tudi cepin, čelado in plezalni pas ter neskončni trak 120cm in dve vponki z matico.
Obvezen del opreme naj bo tudi posoda za tekočino!!!
Ne pozabite na prvo pomoč oziroma medikamente, če jih morate stalno jemati.

Za kanjoning ne potrebujete drugega, kot kopalke in brisačo.

Cena:  Organizacija in vodenje trekinga - 10 dni - 200 EUR
(velja pri 6 potnikih)

Ostali skupni stroški: 

  • prevoz tja in nazaj ter  na izhodišča tur (parkirnine)
  • nastanitve + prehrana
  • kanjoning + vsa potrebna oprema + licenciran vodnik
  • izposoja gorniške opreme

se seštejejo in delijo med vse udeležence. Info cena 720 EUR/oseba 

V skupne stroške ni vključeno:

  • malica in pijača na turah
  • ogledi plačljivih znamenitosti ali krajši izleti (po dogovoru) 
  • napitnine

Prijave do 20.03.2019 na info@volontar.net ali 041 603 130. Ob prijavi se plača 200,00€ akontacije. Če bo zanimanja dovolj bomo treking ponovili.

 
 Prikaži fotogalerijo
 Prikaži video
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!