Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 361 - 370 od 757
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Iskanje:  
22.09.2010 Šola NMA - Vaško življenje - 1
Vaščani in vaščanke, zgodbe takšne in drugačne, lokalna, ampak res pristna lokalna, večinoma tibetanska hrana... S kolegi instruktorji sem v prostih trenutkih pokukal v domovanja domačinov, pil čaj, jedel vsemogoče. Tu in tam sem se malo skremžil nad okusom, a ko se ga privadiš... Vaščani, vsi po vrsti so prijazni, nasmejani, kar naprej nekaj čebljajo.

21.09.2010 Šola NMA - Oni gor, midva dol
Žal ne jaz ne Žare nisva imela več časa, da bi tudi z drugo skupino sodelovala do konca. Ko so se odpravili v BC sva midva odšla v dolino.

15.09.2010 Šola NMA - Druga skupina
Druga skupina. Malo mlajša, malo manj splošno izobražena, malo manj tehnično podkovana, malo manj zagnana. Bi skoraj morali izbrati drugačen pristop, nekoliko znižati novo, predvsem pa nameniti veliko več časa osnovnim razlagam, kot je npr.koliko je telesna temperatura, kje je sever, da je sneg drugo agregatno stanje vode itd.

13.09.2010 Šola NMA - Odhod 1.skupine
Pa so odšli. Če se oni niso od mene, jaz sem se zagotovo veliko naučil od njih!

12.09.2010 Šola NMA - Izpit
Preizkus znanja bi bilo bolj pravilno! Velika večina, ki je imela interes, nekaj posluha, voljo in vztrajnost je pridobila veliki, predvsem osnovnega znanja in upam spoznanje, da je v hribih pomembnega še kaj drugega, kot gola osvojitev vrha. Tudi kako se povije zvita noga je pomembno, kako prepozna nevihtne oblake in kdaj obrne zaradi previsokega snega. 

10.09.2010 Šola NMA - Nazaj v vas
Čudovit dan, četudi za sestop v vas. Sprehod po pašnikih nazaj v tabor, kjer nas čakajo izpiti in priprava skupine za odhod domov.

09.09.2010 Šola NMA - Vzpon

Spet na vsezgodaj. Tokrat se mi pridruži še Lakpa Norbu. Če ta ne najde prave smeri vzpona... Nekaj malega je nasnežilo čez noč, sicer pa so bili kamniti skladi še vedno naloženi kot pred dnevi. Le ledeni oklep je nekako držal na mestu vse skupaj. Lakpa se je odločil za navidezen greben naloženih balvanov. Kar malo sem preoč gledal ko se je začel vzpenjati. Priznam, v takem poslu sem pravi zelenec. Zdrava pamet in fizikalne zakonitosti so govorile v prid takojšnji zrušitvi. Očitno tudi to tule ne velja, kot še marsikaj!? V slabi uri smo napeli dve fiksni vrvi, eno za gor, drugo za dol in romanje študentov, bolj vlečenje in obešanje, se je začelo. Vsi, brez izjeme, so dosegli najvišjo točko. Zanje je to največji in končni uspeh tečaja. Izpit skorajda nima veljave. kot se je izkazalo kasneje to povsem drži.


08.09.2010 Šola NMA - Gori, doli, naokoli
Sem špilal nekakšno predhodnico. Vseakor nova izkušnja. Za moj okus so malo preveč kegljali, na čiščenje, pa sem raje modro obrnil, ali pa stisnil rep med noge, mi je vseeno.

07.09.2010 Šola NMA - Vaje na nivoju, no, na višini
Ledenik izpod Yala Peacka je bil oddaljen kako uro in pol hoje po ledeniški moreni. Začetni del je nekaterimm vsako jutro delal preglavice saj je bilo strmo, da smo kolena grizli. Ledeniški led je seveda drugačen kot smo ga vajeni v ledenih slapovih, oradja in dereze brez težav prijemljejo, še celo paziti je treba, da ne zamahneš prehudo, saj je iztikanje potem naporno opravilo.

06.09.2010 Šola NMA - Yala BC in posvetitev
BC leži na ogromnem platoju, s treh strani obdan z griči in višjimi hribi tako, da je odlično zaščiten pred vetrom. Skozi tabor je tekel potoček. Od kuhinje navzdol sumljive kvalitete. Tu in tam so nas prišli pozdravit jaki, nakice, konji.

Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!