Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 291 - 300 od 733
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Iskanje:  
20.03.2011 IKAR 2011 - Revelstoke - prihod

Sami presežniki. Daleč je tale Kanada, prostrana, da ji ne vidiš konca, vse je veliko, največje, najdaljše in skoraj najvišje. Tudi ljudje se obnašajo tako. Če ni nekaj tako, kot so vajeni, te gledajo, kot, da si prišel z Lune. Če želiš večjo vsoto, cca 100 dolarjev, plačati z gotovino, če želiš poravnati račun z Evri, če greš peš od hotela, do mesta, ki je oddaljeno kilometer in pol itd. Nezaslišano, kdo pa še plačuje z gotovino ali v neki tuji valuti ali celo hodi peš, hehe.

Kot rečeno, dolga je bila tale pot, sicer zanimiva, če je valjanje po letališčih in letalih sploh še lahko zanimivo in pozno ponoči sva z Dušanom končno padla v posteljo. Tule rahlo sneži, megla je do tal, tu in tam se sliši hrup helikopterjev, ki kljub slabemu vremenu neutrudno opravlajo svoje delo.


12.03.2011 Seminar IGRZS - Zelenica 2011

11.03.2011 Lavinski tečaj KZS - 2011

Izjema potrjuje pravilo, pravijo! Skoraj bi lahko rekel, da je pravilo, ko so kinologi na zimskem tečaju na Vršiču, je obvezno slabo vreme, še huje, sneži. Lepo, sončno vreme, če malo poiščeš, tudi zadosti snega za kvalitetno delo, potrjuje izjemo.

Skoraj šestdeset vodnikov in psov se je od srede do nedelje potilo in veselilo ob vadbi iskanja zasutih v snežnem plazu. Kot novost so tokrat dodali še izobraževanje skupine kandidatov za inštruktorje. Ti naj bi vse elemente vzgoje obvladali, prav tako pa tudi vse varnostne ukrepe, pripravo za delo na plazu in specifično opremo, ki pomaga zagotavljati varnost.

Vsako leto se za vse udeležence pripravi tudi nekaj osnovnih predavanj in praktičnih delavnic o varnem gibanju v zasneženih gorah, uporabi sonde, lopate in žolne, če je le čas in so razmere primerne pa opravimo tudi nekaj snežnih prerezov in preizkusov. Kljub slabi zimi in daljšemu obdobju brez padavin, sem v bližini delovišč še našel meter in pol debelo snežno odejo na primerni strmini z nekaj "lepimi" in zanimivimi plastmi. Po dolgem času se mi je spet zgodilo, da se je trapezasti blok, ki služi preizkusu, sprožil oziroma speljal samodejno. Prostor in sneg sta bila primerna tudi za izvedbo CT metode, da sem lahko rezultate med seboj primerjal.


08.03.2011 Grape v Begunjščici

Toliko imen za isto grapo, kot sem jih slišal danes, pa še ne! Tako, da še sedaj ne vem točno, če bom prav napisal, hehe. Pa niti ni važno, razmere so fantastične, dobesedno povsod se lahko sprehajaš. Ob povratku so se sicer pojavili ljudje, v jutranjih urah pa sem ravno zgrešil tapridne, ki so se že vračali in sam užival sončen dan. Dvakrat gor in dvakrat dol, potem sem se pa naveličal. Prijazni reševalec mi je v koči na Zelenici sicer podrobno razložil vsa imena a kaj, ko mi jih je nekdo drug čez pet minut spet čisto drugače povedal. Končno sem poklical enega od Sašota v Tržič za prava imena.


06.03.2011 Tečaj vrvne tehnike za ERP KZS - 2011
Hvala za potrplenje in zaupanje ter čestitke vsem!


26.02.2011 Izpit za pripravnike GRZS - Zelenica 2011

Še ena generacija je zaključila šolanje. Na Zelenici so v soboto 26.februarja potekali izpiti iz zimske tehnike za pripravnike GRZS. Pripravnik praviloma v enem letu lahko konča šolanje za gorskega reševalca.


20.02.2011 Izobraževanje - Manuel Genswein

Slabo leto je minilo od zadnjega delavnega obiska Švicarja Manuela Gensweina v Sloveniji. Dolgoletni prijatelj, strokovnjak na miljon področjih, je že oktobra lani obljubil, da se na svojih nenehnih poovanjih s tečaja na tečaj, za par dni ustavi tudi pri nas. Moja dolgoletna želja je bila, da tu in tam kak stručko pride k nam in samo za nas, na našem nivoju in po naših željah pripravi seminar, predavanja, skratka učne delavnice, kjer bi lahko delali vsi. Sam sem na njegovih delavnicah in predavanjih že sodeloval, zato poznam njegov način dela, profesionalnost, točnost, zagnanost.

FOTO: RECCO

VIDEO: RECCO, vaje 1, vaje 2


18.02.2011 RECCO trening - utrinki
Kljub slabemu vremenu smo opravili z vso teorijo in nekaj prakse.

13.02.2011 Izpit za vodnike reševalnih psov GRZS - Bavšica 2011

Po snežni plati nam tale zima nekako ne gre od rok. V drugih pogledih pa kar dohitevamo plan. Tako smo to nedeljo opravili še sklepno dejanje, izvedba izpitov za vodnike reševalnih psov GRZS. Ker je večina vodnikov licenčni preizkus opravila že ob koncu usposabljanja v januarju, so tokrat prišli na vrsto le vodniki, ki so z izpitom poizkušali doseči višji kvalitativni razred.

Vsa pohvala društvu GRS Bovec, ki je bilo naš gostitelj. Kljub res slabim snežnim razmeram jim je uspelo najti odličen, pravi, zadosti obsežen plaz, kjer so tudi s pomočjo motornih žag in krampov pripravili odlična skrivališča za markerje.

Da ne bi bilo vse tako enostavno sta poskrbela megla in droben dež, ki je sproti močil "grobove". Vsi vodniki so dobro opravili svoje naloge. Čestitke!


10.02.2011 Mangartsko sedlo malo drugače

Teloh še ni pognal na pobočjih pod mangartskim sedlom, prav dosti pa ne manjka. Cesta je prešpikana, prekrpljana, trda kot beton, zgornjih 100 višinskih spremenljiv, tu in tam rahlo skorjast sneg, ampak vse vmes je pa čisto pomladno. Ravno prav ojužen sneg, da še mi, ki peljemo kot star firnk, strašno uživamo.

Razen enega tunela sva vse ostale lahko obšla s smučmi na nogah. Tu in tam je bilo v gozdu treba preč pogledati, ker so smuči dobro prijele na kopno podlago, vse ostalo pa BP. Na sedlu so klopce že davno pokukale izpod snega in vabijo k uporabi.


Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!