Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 291 - 300 od 853
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Iskanje:  
29.09.2012 Dan zaščite in reševanja na OŠ Brezovica

Na mladih svet stoji! Večina slovenskih osnovnih in srednjih šol je to soboto izkoristila za športni dan, nekatere pa za t.i. "Dan zaščite in reševanja". Na OŠ Brezovica so to izpeljali tako, da so povabili k sodelovanju različne reševalne službe, ki so se na kratko predstavile vsem učencem.


22.09.2012 Red Bull 400m race - Planica - Slovenija

Planica, velikanka, Red Bull... Sami presežniki! Potem pa še 200 in več natreniranih mladenk in mladcev, ki so se, nekateri tudi večkrat, zagnali po doskočišču in zaletu prav do vrha.


15.09.2012 Talanov Memorial - 2012
Leto je naokoli in Šmarnogorci so spet prido in dobro pripravili tradicionalni memorial Boža Tlana.

08.09.2012 100 žensk na Triglav - 2012

Saj veste, če so je križ, če jih ni, pa še večji... Če jih je 100, pa sploh ni tako slabo, če se jim le ne zameriš!? Dobra motiviranost, skrbna priprava, organizacija na nivoju, tudi vreme nam je dalo podporo...

... in 100 žena, mater, hčera in sestra je zopet osvojilo tretji pol naše države.

Deset vodnikov in desetkrat po deset žena smo se v petek in soboto zaganjali v triglavske strmine, stopili na vrh in se zdravi in celi vrnili v dolino.

Vsem udeleženkam iskrene čestitke, vsem kolegom in organizatorjem pa zahvala za dobro sodelovanje.


29.08.2012 Triglav - avgustovski sneg

Tudi slabo vreme je za nekaj dobro! Predvsem, če je nadaljna napoved malo negotova. Do opoldan ni bilo na Kredarici žive duše. Redkost za konec avgusta. Nekaj malega snega je odlično začinilo popoldanski vzpon na vrh. Naslednji dan pa spet brezmadežen, topel... Le nakaj ljudi, koče na pol prazne, harmonikarji in jesiharji so manjkali... Na Dednem polju Jankova staja še stojiin tudi kislo mleko je teknilo.


18.08.2012 Bohinjske planine in Sedmera jezera

Kako malo je treba, da je človek zadovoljen. Kaj pa vem, ker imamo vse pred nosom, verjetno premalo cenimo, kar imamo!? Se mi je zdelo, da se bodo dolgočasili, da ne bo nič novega, da so vse na svetu že videli... Svetovljani, popotniki. Vsako leto na drugem koncu sveta. Čisto prava, živa planina, pa jezero sredi ničesa, nepregledni gozdovi, divje maline... Tu in tam so pozabili zapreti usta od začudenja.


15.08.2012 Kot - PP - Luknja peč - avgust 2012

Prava ideja ob pravem času. Tudi družba je bila izvrstna, kot se za takšno turo spodobi. Kraljeva etapa, baje jo tako imenujemo. Se ne spomnim, da bi jo Uroš kdaj tako poimenoval. Če ocenjujemo po skali, plezariji, varnosti... No, tudi bi lahko rekli kraljevo štorasto. Ampak vse ostalo, odlični prehodi, neskončne police, razgledi, sam vrh... No, to pa je Kraljevsko. Po 35 letih sem se začuda relativno dobro spomnil nekaterih detajlov, vmes je priskočil na pomoč Darko in brez variant za pridne sva v prvo vdela prave police in prehode. To pa tudi nekaj šteje.


11.08.2012 Za Ak - Kotli - Pod srce

Če Žuro (Uroš Župančič) ni bil za kosilo doma je bila Murka (njegova žena) huda in je ostal lačen! Vsaj tako je sam pravil!? In res sva s temo začenjala in ob 11h ali najkasneje opoldan lovila avtobus proti domu.

Tudi sicer, pa tudi, ker je tole Uroševa tura, sva bila zgodnja. Morda celo prezgodnja, ko sva se ustavila pri bivaku Za Akom so še močno žagali in dreto vlekli.


08.08.2012 Lastovke, kje gnezdijo?

Kdo bi si mislil, sredi velemesta Kranj, pod betonskim robom 14 nadstropne stolpnice, je prilepljeno na desetine lastavičjih gnez.

Nacionalna televizija snema oddajo o klopih in lastavke in klopi gredo očitno dobro skupaj!? Da pa ne bi bilo dolgočasno in suhoparno sta se strokovnjak na tem področju in novinarka odločila opraviti pogovor kar v neposredni bližini gnezd, torej dobri 35m nad tlemi. Oba smo spustiličez rob, snemalec se je usidral v bližnje stanovanje in nastala je zgodba... Ko sta bila oba spet varno na terasi je Matija preveril, če 30 metrska vrv res sežedo tal...!?


02.08.2012 Dolkova Špica - JV raz - avgust 2012

En sam, dolg greben. Od Strme police mimo vseh vrhov Dolkove Špice do Rdeče škrbine. Pa se niti ni tako vleklo.

Kljub temu, da sva bila zgodnja, sva dohitela nekaj ljudi, ki še vedo, da se zgodaj dan išče. Večina seveda zavije na Škrlatico, razen stanovalcev bivaka Na rušju, ki je, kot izgleda, v zadnjih letih postal priljubljena dopustniška destinacija. S 40kg nahrbtnikom si kamot v bivaku cel teden ali še več... Zastonj je, vzdržujejo ga prostovoljci, če narediš dovolj drena v bivaku se ga večina gornikov raje izogne... Ne vem kako, da se je prav tega bivaka prijelo ime "Češka ambasada"??? Po mojem na vratih manjka tablica "Zakazano...". V Tatrah imajo celo premične. Danes jo postavijo tu, jutri tam, kakor jim ustreza.

Greben pa, kot rečeno, dolg, kot jara kača. okoli 8h sva se pretegnila na Spodnji Dolkovi Špici, ob pol 12h sva odbrzela iz Vrat.


Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!