Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 291 - 300 od 719
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Iskanje:  
15.01.2011 Alpinistična šola AO Črnuče - Igre na snegu

Vse se je poklopilo! Poleg čudovitega vremena še 30 nasmejanih ljudi. Seveda nismo bili sami. Sezona tečajev je na višku in prelaz Vršič se je kar šibil pod množicami uka željnih ljudi. Seveda so bili med njimi tudi bolj resni in zagnani, ki so kljub včerajšni zelo slabi napovedi že navsezgodaj izkušali srečo. Vreme se je obnašalo nekoliko drugače, kot je bilo napovedano, napovedane visoke temperature so malo zatajile in razen manjših površinskih plazičev je vse ostalo mirovalo.

Po odzivih sodeč smo dan koristno zapravili.


09.01.2011 Debela Peč - PD Triglav LJ

Nihče ni imun na zamujanje. Ampak, da se to meni primeri... Ja, pa se je. Tako slabega začetka dneva pa že dolgo ne. Kakorkoli, moram reči, da so bili vsi v skupini, z Miho in predsednikom na čelu, skrajno uvidevni in so mi, upam, odpustili!?

Kljub slabemu začetku in ne najboljši vremenski napovedi se je vse izšlo, kot smo želeli. Jože nas je dobro postregel, kljub odjugi je sneg še vedno držal in razjasnilo se je. Pravzaprav dan niti ni bil namenjen osvajanju kakih zahtevnih vršacev, bolj smo ga izkoristili, da smo med turo ponovili nekaj osnovnih pravil gibanja, uporabe opreme in spregovorili nekaj besed o plazovih.

Še največ zanimanja in smeha je požel praktični del zaustavljanja s cepinom. Nekateri so se ga sicer sramežljivo vzdržali, tisti pa, ki so se pogumno zapodili po strmini so sebi in drugim nudili obilico zabave. No, tudi naučili so se veliko, saj samo vaja seda mojstra!

Naj se še enkrat opravičim za neljubo zamudo, sicer pa upam, da je večina izvedela kaj novega in ponovila že znano.


03.01.2011 Kamniti Lovec - Višarje
Za prvi delovni dan v tem letu je bilo treba izbrati kaj lažjega. Vreme je bilo že malo kičasto, sneg je zaradi nizkih temperatur ostal kot mora biti, a je še kaj treba...


31.12.2010 Grape v Grebencu

Zadnji dan v letu! Bi morda moral kaj bombastičnega zapisati, naložiti kaj vse vam želim itd. Pa... Saj veste, da vam in kaj vam želim!?

Zadnji lep dan v letu sem izkoristil, da me je sin v hribe peljal. Hehe, pa ne bo dolgo ko bo res tako. Niti ni bilo toliko ljudi, sploh ne toliko, kot dan prej. Inverzija je poskrbela, da naju ni zeblo, popolnoma jasno nebo pa za lepoto.


27.12.2010 Tolsti vrh in Kriška gora

Le kdaj sem bil zadnjič na Kriški gori? Morda pred dvajsetimi leti!? Skupina vodnikov PZS, ki je letos zaključila že drugi tečaj, res so izjemna skupina, so organizirali prednovoletni izlet na Kriško goro čez Tolsti vrh. Nič mi ni žal, da sem se jim pridružil. Nekatere sicer občasno srečujem, nekatere ne, naredili smo lepo turo in malo poklepetali.

Sicer ni, da bi se hvalil z vremenom, tako daleč žal Robijeve zveze še ne sežejo in smo se pač zadovoljili s hladnim, zimskim vremenom in rahlim pomankanjem snega. Par snežink je sramežljivo zapustilo meglo in na novo obarvalo rastje, kaj naj bi videli smo pač morali vejeti Robiju, ki je suvereno kazal skozi meglo kje naj bi bilo kaj.

Za zaključek sem v koči na Kriški gori, po mnogo letih, spet srečal Tonko, prijazno oskrbnico. Poznava se slabih trideset let in kar nisva mogla nehati opravljati... Veliko vode je preteklo v treh desetletjih.


18.12.2010 Visoki Mavrinc - 1564m

Pa tako lep namen sem imel... Lepo, na počasi, po cesti proti Vršiču. Sicer je bila sobota a si nisem obetal kaj prida ljudi. Še pol ure nazaj je snežilo. Na parkirišču, pri drugem ovinku, srečam Andreja. Kam pa ti? Redkobeseden, kot je, "Na Mavrinc!", in je šel. Mi ni dalo miru in sem jo mahnil za njim. Jasno ga nisem ujel, tudi špuro je vlekel tako naravnost, da sem parkrat kar dihati pozabil... Na vrhu pa sonce. Andrej je že davno odsmučal. Na momente se mi zazdi, kot bi gledal Janeza, njegovega očeta. Z njim sem pred mnogimi leti začel malo šolo alpinizma. Nazajgrede je fotoaparat ostal varno v torbici. Sem imel preveč opravka z navigacijo med debli, stoječimi in ležečimi. Smučarija pa odlična, spodaj trdo kot beton, čez pa slabih 20cm pršiča.


04.12.2010 Treking Nepal 2010 - Za konec

30.11.2010 Treking Nepal 2010 - Kalapatar, Cho La, ...

23.11.2010 Treking Nepal 2010 - Island Peak - 6189m

21.11.2010 Treking Nepal 2010 - Na poti

Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!