Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 291 - 300 od 972
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Iskanje:  
23.03.2014 Vrvna tehnika za KZS ERP - 2014

Ne vem več, 14, morda 15. generacija je zaključila šolanje. Malo manjša skupina, kar je omogočilo boljše delo, nekoliko več ponavljan.

Kot vedno je v skupini par zagnanih, ki obvladajo in nekaj takih, ki so ujeli minimum. Vse čestitki udeleženki, ki ima strašen rešpekt pred višino, pa je vseeno opravila vse naloge.

Sicer pa čestitke vsem in posebej hvala petim modelom, ki so od prvega dne pomagali pri postavitvah poligonov in vedno počakali do konca, da smo opremo pregledali, zložili in prešteli.


22.03.2014 Kamniti lovec - 22.03.2014
Malo mešano bi lahko rekli. Sonce, dež, sneg, megla...


20.03.2014 Sella Nevea - Prestreljeniško okno - 20.03.2014
Snega je pod Kaninom res veliko, da pa ga je toliko si pa nisem mislil. Prestreljeniško okno je prav do vrha zasuto s snegom in led lahko le slutis nekje globoko spodaj.

 


18.03.2014 Sella Nevea - pod Lopo - Prevala - marec 2014
Še par dni toplega vremena pa bo celotno pobočje osrenjeno. Pol pa bo smuka.


15.03.2014 Igre na snegu - Severni Velebit - Zavižan - marec 2014

Kolega iz Karlovca me je povabil, če bi prišel na njihov seminar nekaj malega povedati o snegu, plazovih in vsemu, kar spada zraven. Ja, ni panike, kje pa bo seminar? Nad Senjem. Halooo!? Senj je ja na morju.

Kakorkoli, Nacionalni park Severni Velebit leži med Otočcem in Senjem na višini slabih 1600m. In sneg je. Kdaj še preveč. Na Zavižau je še vedno delujoča metereološka opazovalnica, prva na hrvaškem. Delovati je začela po drugi svetovni vojni. Ante, opazovalec in hkrati domar, torej upravljalec planinskega doma, tam živi že od pamtiveka z družino vred. Cesta do doma sicer vodi, a je pozimi pogojno prevozna. Elektriko imajo a samo, če se kaj ne pokvari!?

V treh dneh smo se nasmejali, sam sem celo malo posmučal in oddelali vse, kar smo imeli v planu. Pogoji za delo so bili odlični, snega v vrtačah kar čez tri metre. Kdo bi si mislil, da mi bo poligon Eassy searcher prišel prav na morju. Celo sidrišča v snegu smo delali, pa vrvno ograjo itd.

Odlična skupina, željna znanja in dogodivščin. Hvala Vladu in Marini ter seveda Vladimirju in Željku za vabilo. Bo treba ponoviti.

 

VIDEO: Igre na snegu, Sidrišča in vrvna ograja


02.03.2014 Uvajalni seminar za zdravnike in zdravstvene tehnike - leto - praksa-2
Pa še par slikc, kako so bili z vsakim metrom boljši. Eden od vodnikov je povedal, da je še dobro, da ni bilo še 100m stene, ker bi ga sicer varovanki prehiteli...


01.03.2014 Uvajalni seminar za zdravnike in zdravstvene tehnike - leto - praksa-1

Sedaj je šlo malo bolj zares. Moram reči, da so se vsi do zadnjega odlično odrezali.

Kolegi reševalci so se prelevili v vodje navez in vse do zadnjega popeljali skozi več raztežajev dolgo smer. Nekoliko je sicer ponagajal dež, ampak nasmehi na obrazih ob zaključku so povedali vse.


28.02.2014 Uvajalni seminar za zdravnike in zdravstvene tehnike - leto - priprava

Štiri dni se je dogajalo. Pravzaprav se projekt kuha žeprecej dlje časa. Ideja, da bi zdravniki in tehniki HNMP pomagali v mešanih ekipah z reševalci GRZS se je začela realizirati.
Skupino zdravnikov in tehnikov, ki bo sodelovala v tem projektu je, bo treba usposobiti za gibanje v gorskem svetu, spoznali bodo opremo, tehniko in se seznanili z delom gorskih reševalcev.

Pa smo se lotili. Štiridnevni uvajalni seminar, kjer smo obravnavali letno tehniko in gibanje smo začeli najprej v predavalnici, nadaljevali v plezalnem vrtcu in zaključili s plezalnim vzponom večraztežajne smeri v stenah nad Vipavo.

Slikce bodo povedale ostalo...


23.02.2014 Seminar za vodnike PZS - Valvasor 2014

Sneženje, veter, sonce, jasno nebo, ... Vsega je bilo po malo. Za nami je dvojno zimsko izpopolnjevanje za vodnike PZS. Tri dni smo se bolj ali manj zabavali v in v okolici Valvasorjevega doma pod Stolom.

Snežne razmere so nam bile naklonjene tako za nočni orientacijski pohod v oteženih razmerah, kot za izvedbo tehničnega dela, ko smo preizkusili vsa mogoča sidrišča in oblike varovanja v snegu.


16.02.2014 Zimska vaja društva GRS Jesenice

Ne vem, je tako v zvezdah zapisano al imamo vedno, prav vedno tako smolo, da je vreme na vajah vedno slabo. Kaj slabo, ekstremno neprimerno za vadbo.

Včeraj je pihalo, da so še tiči peš hodili, danes je deževalo prav na drobno a vztrajno.

Vseeno smo naredili kar se je dalo. V družbo so bili povabljeni tudi člani AO Jesenice, ki bodo upam enkrat naši nasledniki.

Zaradi dežja tudi slikc ni prav veliko, filmček je tudi kratek in se konča nekje na sredi.

Bo drugič boljš! Če verjameš je pa res, hehe!

Hvala Ladotu za fotke!


Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!