Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 743
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

27.01.2015 Srečanje Iglujevcev - gibanje v zimskih razmerah - 2.skupina
Druga družba, enak program, ampak čisto drugi vici...
Tokrat so bile razmere čisto drugačne. Zadnjič ledeno, da je še pes dereze natikal, tokrat pa debela plast pršiča, tu in tam že dodobra zapihana, nekje celo tako, da se je dalo kar dobro uporabiti dereze. In to je bil naš namen, obnoviti znanja uporabe derez in cepina. Spet smo se vozili po riti, no, tudi po drugih delih telesa je šlo tu in tam.

 


25.01.2015 Dan varstva pred snežnimi plazovi - Pokljuka 2015

Snežne razmere v gorah niso najbolj obetavne. Kljub majhni količini snega in močnemu vetru plazovi ne počivajo. Morda je ravno to koga vzpodbudilo, da se nam je pridružil na tradicionalnih Dnevih varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki. Kar 40 je bilo takih, ki so poslušali, spraševali, vadili.

O vsaki stvari smo najprej nekaj povedali, kasneje praktično prikazali in v nedeljo, sicer na skromni snežni odeji, vse to tudi praktično izvajali.

Že lani sem omenil, da smo veseli, da se povprečna starost udeležencev iz leta v leto znižuje, no tokrat smo bili sigurno rekordno mladi.

Hvala vsem udeležencem za potrpljenje in seveda ekipi radovljiških reševalcev za prikazano reševanje in vsem inštruktorjem za trud.


22.01.2015 Srečanje Iglujevcev - gibanje v zimskih razmerah - 1.skupina

Malokdaj smo zadovoljni s slabim vremenom. No, kdaj tudi takšno pride prav. Ravno prav ga je namedlo čez noč, dobrih 10cm, da je bil hinavski led pokrit in so naslednji dan še kako prav prišle dereze tudi pri gibanju skozi gozd.

Preizkusili smo se tudi v upoabi cepina tako in drugače, predvsem je bilo zanimivo in zabavno zaustavljanje s cepinom. Da ne bi pozabili smo na koncu skrili še par lavinskih žoln in ponovili faze iskanja.

Pravijo, da je bilo nadvse zabavno in poučno!


18.01.2015 Seminar KZS ERP - vrvna tehnika 1.del

Čas res beži... 15 leto sodelovanja, 15 let zanimivih prigod, pa tudi 15 let zanimivih ljudi. Dva cela dneva smo viseli na Igu, dobesedno, hehe. Kar mi je čas dopuščal in sem lahko ušel uka željnim udeležencem, sem naredil par slikc in kratek filmček.


27.12.2014 Mini tečaj in čakanje na sneg
Kdor čaka, dočaka! No, tokrat je bilo tako. V petek smo komaj našli kak prostor, kjer je bilo snega dovolj za dričanje po riti in zabadanje cepina. Edino dereze smo lahko dodobra preizlusili na pomrznjenem ali shojenem snegu. V soboto pa je končno začelo načetavati, prava kulisa za trening iskanja z lavinsko žolno.
Malo nas je zeblo, malo smo se smejali... Kakorkoli, snežiti je začelo in okoli poldne ga je bilo na prelazu Vršič dobrih 10 cm.


25.12.2014 Pomladni Stol pozim
Snega je glih za vzorec, pa še ta je tam, kjer ga je le centimeter ali dva, leden, da kar sije. So bile kar plesne vaje dokler niso dereze romale na podplate.

A, da ni pomlad? Zadnja slikca govori v prid pomladi.


21.12.2014 Hanzova pot pozimi - Mala Mojstrovka
Ravno prav snega, ravno prav trd... No, kje je bila tudi moka, hehe. Pa tu in tam kak zajla vun gleda, da je malo za moralo, malo pa tudi za prijet. Vroče tudi ni bilo, precej manj, kot avgusta...


12.12.2014 Mala in Velika Mojstrovka
Snega je bolj za vzorec, pa še ta je prhek in se vdira do podna.

 


09.12.2014 Helikopterska vaja vodnikov reševalnih psov GRZS
Vodniki reševalnih psov smo 9. in 10. decembra opravili redno letno usposabljanje za delo s helikopterjem in elektromotornim vitlom.
Vsak dan je sodelovalo po 13 vodnikov s svojimi psi.
Vaja je namenjena tako vodniku, kot psu, saj sta ropot in piš, ki ga povzroča rotor lahko precej moteča alementa. Poleg tega pes nosi oprt in nagobčnik, kar ga še dodatno moti.
Enako velja za vodnika, reševalca, ki mora dobro obvladati vse postopke in povelja, komunikacijo, da lahko varno in dobro opravi nalogo.
Vreme je bilo odlično, vsi vodniki in psi so uspešno opravili vse naloge.


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!