Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 777
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

29.07.2015 Gran Paradiso - 4061m
Čudovito vreme, strahotna gneča in neverjetno malo snega... Ampak prijetna družba in dobra volja odtehta vse.


22.07.2015 Požgana Mlinarica - PP - Kot
Požgana Mlinarica....gor ni več kaj požgati. Že ob 8h zjutraj je nažigalo. Sva jo hitro ubrala navzdol, a kaj, ko je sestop po vzhodni strani... Z dežja pod kap!


10.07.2015 Triglav in Sedmera jezera
V bistvu je po eni strani še bolje, če je malo slabše vreme... Ni vroče, ni ljudi...


06.07.2015 Grosses Wiesbashhorn - 3564m
Zanimiv, ne prezahteven hrib. Je pa toliko bolj zahtevna pot do tja. In zanimiva tudi. Avto, avtovlak, bus, peš, asfalt, pesek, skale, sneg... sonce, dež, sneg, megla, veter... total mix.


29.06.2015 Ojstrica po Kopinškovi poti
Vsake toliko vsekam kakšno za dušo... Na celotni poti ni bilo prav nikogar, še travnik pred bajto na Korošici je sameval... Tako, da...


26.06.2015 Zeleniške špice
Vsakič sproti mi je bolj všeč...


24.06.2015 PETZL PPE - šolanje - izpit

Uh, je minilo že kar neka časa, ko sem bil v šoli, verjetno še več, ko sem zadnjič opravljal izpit. Do konca smo obdelali še ostale elemente, vrvi, popkovine, samovarovala, absorberje...

Kratka pavza, potem pa... Najprej pisni del, potem še praktični. 15 različnih elementov, ki so namenjeni izključno samovarovanju na višini.

Nekako tako naj bi izgledal vsakoletni pregled vse opreme v organizacijah, firmah, pri zasebnikih, ki se ukvarjajo s kakršnim koli delom ali opravili na višini in uporabljajo standardizirano, predpisano opremo. Pa se to redko kje počne, če sploh kje!?

Na koncu še hitri ogled testnega plezališča in zaključek.

Odlično pripravljeno šolanje, odličen predavatelj, zanimivi sošolci. Da semse znašel v tej družbi gre zahvala tudi Gregu iz Trekinšporta, ki je uredil vse potrebno, da sem lahko sodeloval.

FOTO: teorija, oprema

VIDEO: teorija, oprema 1, oprema 2


23.06.2015 PETZL PPE - šolanje - 2
Včeraj so bile za pokušino prve na vrsti čelade. Sem si mislil, no, če bo pa takole mi bo pa šlo kar dobro od rok. Danes mi je jasno, da še marsikaj nisem vedel o opremi. Na srečo vso opremo vsaj poznam in jo tudi uporabljam. Ampak štos je v detajlih... In teh je na pretek, samo na traku, kaj šele na ID-ju ali Pro Traxion. Zvečer nisem več vedel kaj je dobro, kaj slabo, kaj je za izmet in kaj še uporabno.

Simon, inštruktor, je za jutri najavil še nekaj zanimivih elementov... Pa vse o vrveh še pride na vrsto. Uh, bo še zanimivo.

 

FOTO: teorija, izpit

VIDEO: teorija, oprema 1, oprema 2, izpit


22.06.2015 PETZL PPE - šolanje - 1
Časi, ko sem brezglavo dirjal po hribih so, upam, minili. Potem je nastopilo obdobje, ko sem in še spoznavam opremo in vse mogoče manevre...

Za še boljše razumevanje delovanja opreme, za prepoznavanje napak in okvar branje navodil in raznih priročnikov ni več zadoščalo. PETZL, kot največji proizvajalec športno plezalne, alpinistične in profesionalne opreme za delo na višini, vsake toliko organizira nekajdnevno šolanje, kjer se naučiš kako pregledati in kontrolirati vse vrste opreme za kakršnokoli delo na višini. Tako sem za par dni spet šolar in pridno poslušam predavatelje. Na srečo je veliko praktičnega dela z opremo, ki jo poznam.

Po uvodnem predavanju se šele zaveš kako pomembno je, da se vsa oprema periodično kontrolira in predvsem kako pomembno in koristno je voditi evidenco uporabe in pregledov. Sicer so vsa pravila v zvezi s tem že na papirju, kako pa je v praksi, vemo vsi. Dokler se nič ne zgodi...
Poleg kolegov iz Japonske in Indije, ki bosta v stomiljonskih državah skrbela za nadaljnjo izobrazbo pregledovalcev opreme je tu še "sošolec" iz Dubaja, ki deluje, kot preiskovalec nesreč povezanih z delom na višini.

Zelo zanimiva družba in še bolj zanimivo šolanje.

FOTO:  oprema, izpit

VIDEO: oprema 1, oprema 2, izpit


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!