Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 806
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

30.01.2016 Sella Nevea - Kanin
Če drugega ni je tudi to dobro. In smo jo spet mahnili na Kanin. Zaradi super megle se je do C postaje bolj tipalo, kot smučalo. Nekoliko bolje je bilo kasneje pod Prestreljeniškim oknom v Tiho dolino. Pa spet nazaj gor do Sedla in navzdol do Prevale in po smučišču mimo Gilbertija v poden.


26.01.2016 Sella Nevea - Kanin (pametna sonda SP2 - preizkus)
Hladno in vetrovno vreme je dodobra obrusilo snežne površine na 2000m. In prav to sem čakal, no pa še otoplitev... In danes je bil tak dan. Trda podlaga se je dopoldan omehčala in če ne bi vedel datuma bi z lahkoto rekel, da gre za pomladansko smuko. Vse neratrakirane površine je nekdo vzorno namazal z maslom in smučkanje je bilo sama fantazija.

Končno sem po pol leta mailov in telefoniade včeraj v roke dobil težko pričakovano "pametno sondo SP2". In jo je bilo takoj treba preizkusiti. Kaninska pobočja imajo vsaj na nekaterih mestih slaba 2m snega, ravno prav za poizkuse.
Saj ne, da bi par vbodov z elektroniko podkrepljene sonde lahko zamenjalo podatke pridobljene na klasičen način, torej s kopanjem profila in izvedbo enega od fizičnih preizkusov snežne odeje. Se pa v uri, ki jo sicer porabim za izdelavo profila s pametno sondo da narediti na desetine preizkusov, ki pa tudi nekaj odtehtajo!?
No, sedaj se še učim in raziskujem.

Sorry, fotlc sem pozabil v avtu... mobitel pa ni ravno služil...


24.01.2016 Dan varstva pred snežnimi plazovi - Pokljuka 2016
Komisija za reševanje iz plazov GRZS je ponovno organizirala in uspešno izpeljala Dneve varstva pred snežnimi plazovi na Pokljuki. Ne šetejem več, že davno je cifra skočila daleč nad 30.
Bolj se je bližal dan D, bolj me je skrbelo kaj bomo sploh lahko ponudili udeležence, glede na to, da ni ne malo, ampak nič snega? Po drugi strani pa je bila to prilika, da v izvedbi poizkusim vpeljati spremembo, ki sem jo že dlje časa imel v mislih, a je bilo vedno preveč ljudi za mojo idejo. Tokrat, verjetno tudi zaradi nič snega je bilo v skupini le 25 udeležencev. S takšno skupino razdeljeno v tri manjše, pa brez težav spremenimo seminar, kjer samo razlagamo v tečaj, kjer se učimo. In to smo na zadovoljstvo vseh udeležencev tudi storili. Nismo samo prikazovali kako bi moralo biti ampak smo ves razpoložljivi čas izkoristili, da so ljudje sami delali vaje, reševali zaplete in se dejansko učili.

Hvala vsem inštruktorjem in članom GRS Radovljica za pomoč in seveda hvala udeležencem za razumevanje.


17.01.2016 Mala Mojstrovka - 2332m
Včeraj me je Matija peljal na izet, danes Sita...
Če že ni veliko snega je pa vsaj nenavadnih oblik...


16.01.2016 Župančičeva grapa v Grebencu
Kljub zgodnji uri so bili tapridni že pred nama. Zato sva zavila skrajno desno, kjer je bilo treba na novo zgazit, pred nama ali za nama pa nikogar. Jih je bilo pa toliko vec, preveč v ostalih grapicah.


11.01.2016 Usposabljanje vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter
Vreme, najpomembnejša postranska stvar na svetu. Ker nam ga je vreme decembra zagodlo, smo danes nadoknadili zamujeno in nadaljevali z uspsabljanjem vodnikov reševalnih psov GRZS za delo s helikopterjem.

Nekaj kapelj ni zmotilo dobre volje in vsi vodniki so opravili vse pedvidene vaje, seveda v paru s svojimi psi, ki eni bolj drugi manj ljubijo ropot motorjev, piš rotorja in vonj po kerozinu.

Usposabljanja se je v dveh delovnih skupinah udeležilo 25 vodnikov in reševalnih psov. Za izvedbo so skrbeli inštruktorji LR. Za varno vožnjo je tokrat skrbela posadka slovenske vojske.

VIDEO: 1, 2


24.12.2015 Špik čez Lipanco
Če češ zvečer šunko in potico jest, je treba čez dan kaj dobrega narediti. In smo naredili dobro za srce, dušo in oči. No, zdravju pa tudi ni škodovalo.
 


11.12.2015 Nordijski center Planica - otvoritev - 11.12.2015
Kako je bila videti otvoritev Nordijskega centra Planica z višine!


05.12.2015 Mangart - 2679m
Saj ne vem... Čudovit jesenski, zimski ali kakšen dan? Sneg, kopno, živ led... ni nujno v tem zaporedju. Tako, da je zanimivo. Edino dolino Plazje so mal predolgo kupili in se vleče, vleče...


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!