Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 773
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

29.06.2015 Ojstrica po Kopinškovi poti
Vsake toliko vsekam kakšno za dušo... Na celotni poti ni bilo prav nikogar, še travnik pred bajto na Korošici je sameval... Tako, da...


26.06.2015 Zeleniške špice
Vsakič sproti mi je bolj všeč...


24.06.2015 PETZL PPE - šolanje - izpit

Uh, je minilo že kar neka časa, ko sem bil v šoli, verjetno še več, ko sem zadnjič opravljal izpit. Do konca smo obdelali še ostale elemente, vrvi, popkovine, samovarovala, absorberje...

Kratka pavza, potem pa... Najprej pisni del, potem še praktični. 15 različnih elementov, ki so namenjeni izključno samovarovanju na višini.

Nekako tako naj bi izgledal vsakoletni pregled vse opreme v organizacijah, firmah, pri zasebnikih, ki se ukvarjajo s kakršnim koli delom ali opravili na višini in uporabljajo standardizirano, predpisano opremo. Pa se to redko kje počne, če sploh kje!?

Na koncu še hitri ogled testnega plezališča in zaključek.

Odlično pripravljeno šolanje, odličen predavatelj, zanimivi sošolci. Da semse znašel v tej družbi gre zahvala tudi Gregu iz Trekinšporta, ki je uredil vse potrebno, da sem lahko sodeloval.

FOTO: teorija, oprema

VIDEO: teorija, oprema 1, oprema 2


23.06.2015 PETZL PPE - šolanje - 2
Včeraj so bile za pokušino prve na vrsti čelade. Sem si mislil, no, če bo pa takole mi bo pa šlo kar dobro od rok. Danes mi je jasno, da še marsikaj nisem vedel o opremi. Na srečo vso opremo vsaj poznam in jo tudi uporabljam. Ampak štos je v detajlih... In teh je na pretek, samo na traku, kaj šele na ID-ju ali Pro Traxion. Zvečer nisem več vedel kaj je dobro, kaj slabo, kaj je za izmet in kaj še uporabno.

Simon, inštruktor, je za jutri najavil še nekaj zanimivih elementov... Pa vse o vrveh še pride na vrsto. Uh, bo še zanimivo.

 

FOTO: teorija, izpit

VIDEO: teorija, oprema 1, oprema 2, izpit


22.06.2015 PETZL PPE - šolanje - 1
Časi, ko sem brezglavo dirjal po hribih so, upam, minili. Potem je nastopilo obdobje, ko sem in še spoznavam opremo in vse mogoče manevre...

Za še boljše razumevanje delovanja opreme, za prepoznavanje napak in okvar branje navodil in raznih priročnikov ni več zadoščalo. PETZL, kot največji proizvajalec športno plezalne, alpinistične in profesionalne opreme za delo na višini, vsake toliko organizira nekajdnevno šolanje, kjer se naučiš kako pregledati in kontrolirati vse vrste opreme za kakršnokoli delo na višini. Tako sem za par dni spet šolar in pridno poslušam predavatelje. Na srečo je veliko praktičnega dela z opremo, ki jo poznam.

Po uvodnem predavanju se šele zaveš kako pomembno je, da se vsa oprema periodično kontrolira in predvsem kako pomembno in koristno je voditi evidenco uporabe in pregledov. Sicer so vsa pravila v zvezi s tem že na papirju, kako pa je v praksi, vemo vsi. Dokler se nič ne zgodi...
Poleg kolegov iz Japonske in Indije, ki bosta v stomiljonskih državah skrbela za nadaljnjo izobrazbo pregledovalcev opreme je tu še "sošolec" iz Dubaja, ki deluje, kot preiskovalec nesreč povezanih z delom na višini.

Zelo zanimiva družba in še bolj zanimivo šolanje.

FOTO:  oprema, izpit

VIDEO: oprema 1, oprema 2, izpit


17.06.2015 Vaja GRS Jesenice - žemarjenje
Popoldanska vaja. Takšne imam najraje. Prideš, intenzivno oddelaš in kaj odneseš od tega.
Madonca je bilo v breg... kdaj je kar malo na hrbet neslo. Ampak so se dobro odrezali. Zadnjič je šlo še malo bolj počasi in s strahom, na ziher, tokrat so jo šibali, kot mladi gamski. Še dobro, da so bili privezani, če ne bi kdo na vrhu čez padel...!?


11.06.2015 Vrtčarji na planinskem izletu - Valvasor
Aleš z Valvasorjevega doma, mojster Fon s Slovenskih Novic, vzgojiteljice iz vrtca in nekaj malega Gorska reševalna zveza... Vsi smo se potrudili, da so mali mravljinci spet enkrat doživeli nepozaben dan. Saj tisto, hoja v breg, niti ni tako pomembno, vsi imajo kondicije za še trikrat, ampak vzporedne dejavnosti in norčije, ki jih zganjamo... to pa šteje.

Zelo je bila zanimiva psica Sita, Gorazdov zdravniški nahrbtnik, pa Primožev komplet za sestavo ptičjih valilnic... Pa še kakšno smo ušpičili, ki ni za v javnost. Bodo mame hude, hehe.


03.06.2015 Ferata - Češka koča
Kratek dostop, v bistvu sredi hribov... Kratka, ravno za zmigat krake. Malo je še mastna in dričava zaradi zemlje... Razdalje med klini, ki nosijo jeklenico so kar spoštljive... Razmišljanje kako bi se ob padcu končal udarec vponke v nosilni klin nam ni pokvaril čudovitega dne.

Sicer pa super pridobitev za Jezersko in slovenske gornike... Še več takih.


24.05.2015 Tečaj vodnikov reševalnih psov GRZS - Jezersko 2015
Saj ne vem, je bil to res tečaj o iskanju pogrešanih ali bolj potapljaški tečaj? Nalivalo je tri dni neprestano. Ampak fantje in dekleta se niso dali in vseeno pridno delali in vadili. Da smo malo oddahnili so bila vsak večer tudi zanimiva predavanja o vzgoji psa, zanimivo predavanje je pripravila veterinarka, dr. Peter Umek je predstavil pomembnost dobre izdelave profila pogrešanega in kako to storiti, zadnji večer pa smo naredili še vzorčno pripravo na iskalno intervencijo  in vse to uporabili naslednji dan na vaji.

Hvala vsem predavateljem in vodnikom reševalnih psov za vaš dodatek k uspešni izvedbi tečaja.

 

VIDEO: 1 in 2


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!