Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 1 - 10 od 876
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

20.02.2017 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Vršič 2017
Trije čudoviti dnevi, 50 super udeležencev, en kup zanimivih opravil. Po odzivih sodeč nam je kar ratalo. 
 


16.02.2017 Kanin - igre na snegu
Če kje, potem je sneg na Kaninu! Pa še to je zadnje čase malo vprašljivo, hehe! Pa smo ga vseeno našli dovolj in še več, da je delo odlično steklo.
Kanin sicer ostaja Kanin le, da je ekipa pomlajena, polna idej in delajo, da se kar kadi. Ko spoznaš Francija, ki ekipo vodi, odločitev, da morajo vsi nadzorniki in reševalci obvaldovati reševanje v snežnih plazovih ni presenetljiva. In smo se zadnje tri dni podili in rili in veliko naučili.
Pripravil sem dokaj velik poligon in simulacijo kar 6 zasutih na globini meter ali več. In igre na snegu so se lahko začele.
Seveda pa delo ne teče, kot bi moralo, če udeleženci niso zagnani, polni elana tako, da sem na čase že malo na škrge dihal.

Skratka, čestitke vsem za pridobljeno znanje in opravljene preizkuse! 


11.02.2017 Izpit za reševalce GRZS - Zelenica 2017
Ravno prav sneženo je bilo, da se je dalo oddelati vse načrtovano. 
Dobra generacije z izstopajočimi še boljšimi posamezniki.
Žal enostavno ni bilo časa poslikati še ostalih delovišč, kjer se izvajal štafetni spust, iskanje z lavinsko žolno, sidriča itd. 

Čestitke vsem! 


23.01.2017 DNEVI VARSTVA PRED SNEŽNIMI PLAZOVI 2017
Dnevi varstva prd snežnimi plazovi v organizaciji Komisije za reševanje iz plazov GRZS so za nami.
Na Pokljuki smo preživeli dva čudovita dneva. Kljub skromni snežni odeji smo izpeljali vse začrtano. Zaradi skope zime je bilo udeležencev nekoliko manj, kar pa je omogočilo, da smo namesto informativnega seminarja, izpeljali pravo šolanje. To pomeni, da je je vsak udeleženec lahko oddelal vse vaje samostojno. Postavili smo različne izzive, ki smo jih skupaj reševali, pregledali in komentirali smo opremo udeležencev, skratka inštruktorji so se lahko posvetili vsakemu udeležencu posebej.

Za uspešno izvedbo gre zahvala najprej udeležencem za izjemno dobro sodelovanje in seveda inštruktorjem in skupini reševalcev GRS Radovljica za izpeljano pokazno vajo ter Centru Pokljuka za posojene motorne sani.


23.12.2016 Leto 2016
Za vse, ki se sprašujete kam sem poniknil? Hja, na dopustu sem, kajpak! 
Dandanes nisi in, če ni na tebi vsaj malo keramike ali titana. No, dobri dohtarji so poskrbeli, da je to urejeno, s pogona na dve bergli sem že v pogonu na dve nogi, pa še izboljšuje se... 

Zame, v zadnjem desetletju, eno najboljših gorniških let.... Sicer mi Matija dela sive lase, po drugi strani pa sem strašno ponosen nanj in na njegov gorniški napredek. Samo tako naprej!

Vsem, prav vsem, želim vesele praznike. V prihodnjem letu pa predvsem zdravja in varen korak!

SREČNO NOVO LETO 2017!
HAPPY NEW  YEAR 2017!
नयाँ वर्ष 2017!
KHUSA NAYA BARSA 2017! 

 

 


05.12.2016 Usposabljanje vodnikov reševalnih psov - helikopter
Zima je tu. No, naj bi bila. Vseeno se je treba pripraviti... 
Redno usposabljanje vodnikov in psov GRZS je tokrat potekalo v Završnici. Pomoč helikopterja in spust z elektromotornim vitlom vodnika in psa prav na mesto dogodka je v veliko pomoč, predvsem pa močno skrajša prihod ekip na mesto dogodka.
Vaja je bila izvedena v celoti. Sodelovalo je 20 vodnikov in psov. Za varno delo so skrbeli inštruktorji letalskega reševanja GRZS, za prevoz pa posadke s helikopterjema SV in LPE.


24.11.2016 Treking NEPAL - 3 vrhovi, 3 prelazi, 3 doline - november 2016 - Chitwan in Pokhara

Da ne bi bilo samo gorniško obarvano tole naše potovanje, hlad, hoja, težko dihanje... smo jo za tri dni mahnili na zahod oz. jug Nepala.
Pri gibanju po Nepalu se še največ časa zabije s prevozom. Kljub dobremu kombiju vsa stavar poteka precej počasi, včasih celo stoji. Cesto proti Chitwanu, od mostu čez reko Trisuli, pa prav do Chitwana, popolnoma obnavljajo.
Ker so napredni, hitri, strojev na pretek, so se odločili, da kar na mah, celoten odsek 50km ceste, popravijo in preplastijo na enkrat. Malo morgen... Mimogrede, to je glavna in edina cesta iz KTM v Chitwan in naprej v Indijo. Že leto in pol traja, pa vsaj še toliko bo. Cesta je razrita do amena, na zelenju ob cesti oz. grabnu je tudi do 10cm prahu, vozi se max 10km/h, za 40km smo porabili skoraj 4 ure.
Ob vsem tem premetavanju in prahu prijaznost ljudi in dobra hrana v Chitwanu ali pa turistična ponudba v Pokhari kar nekoliko zbledi.
Po drugi strani pa, ko v eni od miljon restavracij z čudovitim ambientom naročiš vrhunski steak ob odlični glasbi, hitro pozabiš na guncanje in polne zobe prahu.

Se vidimo aprila!

 


22.11.2016 Treking NEPAL - 3 vrhovi, 3 prelazi, 3 doline - november 2016 - Obrazi
Obrazi... vsak zase predstavlja trenutek, misel, hotenje, obžalovanje, hrepenenje...


20.11.2016 Treking NEPAL - 3 vrhovi, 3 prelazi, 3 doline - november 2016 - Navzdol-2

Sonce je pokukalo izza grebenov in odpraviva se na pot. Navzdol. Čeravno naju čaka dobrih 300m vzpona na Mong La. Dober zaćetek, glede na to, da sestopava. Od tu pa res le še navzdol. Na drugi strani doline se vije pot po kateri smo pred 10 dnevi izgubljali sapo navzgor. 

Namche Bazar. Znani obrazi, vrvež, sveže žemljice... 
Dan izkoristiva za obisk lokalne tržnice in pohajkovanje. Popoldan se nama pridružjo kolegi. Zvečer pa party. No, skupna večerja, izmenjava mnenj, vtisi, pohvale...

Pot do Lukle razdelimo na dva dela. Že leta obljubljam prijatelju Karmi, ki je bil naš "jakdriver" pred 16 leti, da bom enkra pespal pri njem. V kraju Toktok sta z ženo postavila ličen lodge. Majhen, domač, topel...
Hrana je fantastična, vsi so prijazni...
Zadnji dan, zadnje 3 ure hoda. Lukla. Mrzlica, ko navsezgodaj hitimo na letališče... Letalo zahrumi, zavore popustijo in zaženemo se po klancu navzdol... Še pred polovico steze se odlepi od tal in v slabih 30 minutah smo v KTM.

Oddahnem si. Samo še ogledi, šoping, sloni v Chitwanu, muzej v Pokhari in polet domov. 


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!