Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 1 - 10 od 1047
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
1. 1. 2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...


11. 10. 2019 IKAR 2019 - Zakopane, Poljska - Utrinki
Še par utrinkov...

VIDEO: Otvoritev, Praktični dan, Kako učimo


9. 10. 2019 IKAR 2019 - Zakopane, Poljska - Praktični dan
Kot običajno sem se v kraju konference IKAR, tokrat v Zakopanah na Poljskem, par dni pred uradnim začetkom pridružil delovni skupini MS.i (www.mountainsafety.info) v kateri delujem že 5 leto. Kot lahko pogledate na povezavi se delo bliža koncu, čeprav bo še kar nekaj dela s prevajanje, ustanovili pa smo že novo delovno skupino za medicinske zadeve in na vidiku je še ena delavna skupina, ki bo obdelala vse vidije uporabe satelitske navigacije, kot orodja, v reševanju v vseh oblikah.

V torek zvečer pa sem se pridružil kolegom na konferenci IKAR. Tam je vedno živahno. Prvi dan je običajno posvečen praktičnim delavnicam na terenu. Slikce bodo povedale vse. Dodam naj le to, da vse ekipe jasno poudarjajo, da je nujna redukcija (izpostavljanje) ekip na terenu na najmanjše možno število reševalcev in da je nujno uporabljati lahko, kvalitetno opremo, ki pa mora imeti industrijske standarde.

Naslednje dni pa sem se pridružil svoji matični komisiji IKAR AVA, lavinski komisiji, ki se ukvarja izključno z reševanjem v snežnih plazovih, z oceno tveganja in preventivo na tem področju.

VIDEO: Praktični danKako učimo


29. 9. 2019 Šolanje ZPVS - Improvizacija in izpiti
Zadnji vikend šolanja je za nami. Pravilo pravi, da šele, ko odlično obvladaš neko vsebino, lahko na tem področju improviziraš. Prepričan sem, da je pri naših kandidatih ta pogoj po enem letu šolanja izpolnjen, zato smo se tokrat lotili improvizacije. 

Preprosto je narediti sidrišče v dobri skali ali na jeklenici, precej težje pa je urediti varovanje v popolnem kršu, kjer še gamsi nataknejo dereze. Malo so me zabodeno gledali, ko smo se ustavili v "peskokopu", pa je bilo kmalu vse jasno. Izpeljali smo tudi napenjanje vrvi brez standardnih pripomočkov, "naštrikali" improviziran plezalni pas, se pripravili na bivakiranje z minimalno opremo, pa še kaj smo se izmislili....
Da pa ne bi bilo vse samo tehnično obarvano je poskrbel Tone in popoldan pripravil odlična predavanja o prehrani, treningu, psihologiji vodenja, izrazoslovju, fiziologiji telesa, višinski bolezni itd. Zvečer pa vse skupaj začinil z izpiti.

Zdaj so vsi pripravljeni na zaključno dejanje, organizacijo in večdnevno vodenje skupine, kar bo predstavljalo zaključni izpit za letni del. Odpravili se bomo nekam na tuje, saj vsi še predobro poznajo slovenske hribe.

Pred tremi leti, ko sem idejo o šolanju za Mednarodnega planinskega vodnika udejanil z ustanovitvijo Združenja si nisem niti predstavljal, da bo vse tako gladko teklo. Pa je, zahvaljujoč vsem sodelavcem in izredno dobri ekipi kandidatov prve generacije. In veselim se že novega razpisa za generacijo 2020.


7. 9. 2019 100 žensk na Triglav 2019
Tokrat je nebo povedalo svoje in onemogočilo dostop na vrh! Kljub temu je bilo vzdušje odlično. Tudi zato, ker smo oba dneva kljub nalivom ostali skoraj suhi. Hoja med kapljicami je umetnost!


3. 9. 2019 Ledeniški tečaj SGVH - Obervalderhutte 2019
Ni hudič, da je med tečaji vedno kak deževen dan... Verjetno zato, da se ne pretrgamo!? Lani smo izvedli tak tečaj na isti lokaciji, v veliko pomoč nam je bil Matej Bizjak... Letos smo vajo ponovili, tokrat jeseni, ko je ledenik povsem drugačen, kot julija. Precej več reber kaže, do prvih razpok je nekoliko več dostopa... 


23. 8. 2019 Utrinki zadnjih dni
Par zanimivih, malo tudi kičastih slikc zadnjih dni...


10. 8. 2019 Prisank - Kopiščarjeav pot
Nekoč je živel hudobni mož po imenu Prisank... pravi legenda. Mi smo ga familiarno danes premagali, pa nič ni nergal!?


4. 8. 2019 Cjajnik - Larchenturm - 04.08.2019
Nedelja je gospodov dan. Zato bi morali bit doma!? Če pa nisi, se pa sprijazniš z gužvo, da glava peče. Zadnje čase še zgodnja ura skorajda ne pomaga več.


29. 7. 2019 Ferata Jerm'n - otvoritev
Pa so še uradno požegnali novo ferato Jerm'n. Odlična pridobitev za gornjesavsko dolino, za turizem, za rekreacijo... Trak je slavnostno preprezal kranjskogorski župan Janez Hrovat ob prisotnosti predstavnikov PD Gozd-Martuljek in Turizma Kranjska gora.

S težavnostjo C/D (E), je to trenutno najtežja ferata v dolini. 

Celoten vzpon si poglejte TULE

www.escreplica.com


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!