Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 733
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

24.11.2014 Treking Nepal - jesen 2014 - Dzongla, Phorce in navzdol
Tu in tam, ko brskam po spleu, naletim na kako misel, ki mi je strasno vseč. Ni najbolj prijetno, če se znajdeš v taki situaciji, vendar, kar ne ubija, pravijo, krepi!?

Žal ne poznam avtorja ali avtorice, niti ne vem kje sem tole snel... drži pa, kot pribito

"Ko sva na vrhu naročili podaljšani čaj z medico, se je vse zdelo tako logično. Tako lahko izvedljivo. Tako samo po sebi umevno. Pa ni. Na koncu dneva svoje bolečine in razočaranja ujčkaš sam. Tuhtaš, če si se nemara zmotil. Če je bilo vse rečeno le v jezi, nepremišljeno. Če si nemara res prehitro obsodil. Iščeš izgovore, opravičuješ. Vse, da bi bilo lažje. Dokler te še enkrat ne klofne resnica!"

VIDEO: Dzonla in Phortshe, V kuhinji, Pot navzdol


23.11.2014 Treking Nepal - jesen 2014 - Kalapathar 550m
VIDO: Chukung Ri in Kalapathar


22.11.2014 Treking Nepal - jesen 2014 - KTM - Namche Bazar - Chukung Ri
VIDEO: Polet v Luklo in Namche Bazar, Siyanoche, Kumjun, Dingboche


08.11.2014 Treking Nepal - jesen 2014 - Kathmandu
VIDEO: Kathmandu


19.10.2014 Soteska Hladnik in skalni podor med Za Akom in Pod Srcem
Bo treba od blizu pogledati kakšno razdejanje je naredil podor.


12.10.2014 Grančišče - hrib nad hišo

Od nekdaj je na Grančišče, hrib, ki s svojo steno visi nad naseljem spodaj in daje občutek, da se bo ravnokar poveznil navzdol, speljana zanimiva potka, tu in tam celo zavarovana z "jeklenicami" v obliki odsluženih elektro žic, ki so pritrjene na nekakšne kline. Tja gor sem pred mnogo leti dnevno zahajal. Sedaj, 35 let kasneje, se je Matija spomnil, da bi pogledal, če je pot se prehodna. In je! Celo nekdo je na par mestih odsluženo žico zamenjal z nekakšno jeklenico.
Pot je sicer zaraščena, na nekaj mestih posuta. Malo bi bila za popravit, zamenjat jeklenice in jo urediti na sodoben način, pa bi bila uporabna za marsikoga, tudi za turiste.
Je fino gledat lastna otroka kako si zaupata in skupaj počneta "neumnosti", hehe!


08.10.2014 IKAR 2014 - Lake Tahoe - Pokazne vaje

Kot običajno so eno popoldne posvetili pokaznim vajam. Po navadi le te izvedejo lokalci. Tokrat so, saj je ja Amerika, dovolili proizvajalcem, da so prikazali uporabo tripoda v namene reševanja z roba stene, visoke zgradbe itd. Predsavitev sta pripravili firmi Tyramont in CMC.

Kasneje so nas povabili na obalo jezera Tahoe, kjer smo bili vsi v pričakovanju izvedbe lokalne vaje. Začela se je z veliko zamudo, dva "pogrešana" so stresli v vodo, ob naslednjem naletu so prinesli reševalca žabo z nosili in potegnili na krov vse tri. Vaja je bila zaključena v 6 minutah!?

PETZL LEZARD, Helikopter - iskanje lavinske žolne


06.10.2014 IKAR 2014 - Lake Tahoe - USA - Delavnice

Dan pred uradnim začetkom kongresa je vedno namenjen praktičnim delavnicam na terenu. Nekateri izvajalci le prikazujejo novosti in sami izvajajo praktični del, večinoma pa te delavnice potekajo tako, da udeleženci sodelujemo in sami izvajamo razne manevre in veščine.

Tokratne delavnice so bile posvečene novostim pri lavinskih žolnah, uporabi RECCO sistema in napakah, ki se pojavljajo, organizaciji večje reševalne akcije na žičnici, triaži zasutih v plazu v smislu koga iskati najprej, potem je bila delavnica kako oskrbeti podhladitev in zadnja, nekaj idej o načinu sondiranja.

Vse podrobnosti bomo predstavili v poročilih in seveda na raznih tečajih in seminarjih. Precej pa je povedanega že v kratkih filmih.

VIDEO: Lavinske žolne-1, Lavinske žolne-2, Podhladitev, Triaža v snežnem plazu,

            Sondiranje in RECCO, Pokazne vaje, PETZL LEZARD, Helikopter - iskanje lavinske žolne


05.10.2014 IKAR 2014 - Lake Tahoe - USA - Prihod

Se moraš pa potrudit za Ameriko... Če nimaš ravno najbolj idealne letalske povezave, če letiš na zahodno obalo, če si po rasti dolg, kot ponedeljek... Kar 17 ur smo se valjali na treh različnih letalih, natrpani, kot sardine. No, pa tudi sicer moraš biti pripravljen na kakšno nemogočo zahtevo ameriških organov, ki te prijazno sprejmejo v svojo državo.

Vedno sem si želel pokukati na to stran sveta. Razen naravnih znamenitosti, ki jih pač najdeš tudi drugod po svetu, še nisem našel nič nad čemer bi bil navdušen. Toliko nerazumljivih predpisov na enem mestu... Tule se po mojem še svoje sence bojijo...

Je pa treba pohvalit policista, ki smo mu prekrižali pot prvi večer, ko smo z najetim vozilom zapeljali na ameriške ceste. Brane ima že kar nekaj izkušenj z Ameriko, tudi z avtomatiki, ampak če vsa navigacija crkne... Hehe, star, dobri, ročni GPS, na katerega sem naložil cestno karto nas je rešil zagate. Ampak preden sem ga usposobil in našel željeni kraj, smo seveda že nekoliko predolgo stali na prepovedanem mestu ob robu ceste in policaj nas je nemudoma vprašal po zdravju, hehe. Pa je razumel stisko in nas z vsemi svojimi utripajočimi lučkami pospremil čez nekaj polnih črt na pravo cesto.

Tule še ure nimajo točne. Kar devet ur je različna od naše. Zaradi letalske povezave smo prispeli sem dan prej. Po napol prespani noči smo zaupali malemu, ročnemu navigatorju in se odpavili v dolino Yosemite, ki ni prav daleč stran. Če odštejem nemogoče predpise o hitrosti vožnje in plastično hrano na poti je bil pogled na čudesa narave enkraten.

Ob vrnitvi v hotel naj bi se poluradni del kongresa začel. Prijava na hodniku hotela, ni nič kaj ne spominjala na sloves kongresa IKAR, plačljiv internet je druga posebnost za delegate, prvi večer brez večerje pa je sploh ena od novosti, pregovorno prijaznih Američanov!?


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!