Pravno obvestilo   tiskaj  pošlji prijatelju  english language
 All around
03. NaviGacija

Fotogalerije

Prikaz: 1 - 10 od 721
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.01.2099 Nekaj o meni
Stara pesem

Ti ljubi druge, jaz bom tebe ljubil,
saj nate stavil sem kar sem imel,
saj mnogokrat se mnog je že pogubil,
ker ljubil tisto je, kar ne bi smel.

Celotna pesmica pa TULE!

Nekaj fotografij o tem kar počnem in sem ...

15.09.2014 Mojstrovke - Travnik - Velika dnina
Še dobro, da na koledarju piše, da je še september... Temperature in sneg nad 2000m namreč kažejo na kak drug mesec, hehe.

Razen družbe na desetine gamsov ni bilo žive duše. Strme trave v Veliko dnini so odlično opravile svojo nalogo popolnega brezpotja, sicer pa po grebenu nimaš kaj zgrešiti.


01.09.2014 Tabor ERP KZS - Varpolje 2014

21. mednarodni  tabor enot reševalnih psov se je dogajav v Varpolju v organizaciji Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline, pod vodstvom legende Ferda.
170 udeležencev iz sedmih držav se je urilo in spopadalo z različnimi izzivi na različnih poligonih. Ena od nalog je bila tudi ta, da je bilo iskalno območje na otoku sredi Savinje. Zaradi deroče reke je bil dostop na otok onemogočen na običajen način, z bredenjem reke. V ta namen smo naredili Tirolsko žičnico, ki pa žal ni potekala nad otokom zato je bil vertikalni transport vodnika in psa še toliko zahtevnejši.
Namen vaje je bil opraviti kratko iskanje s psom po tem, ko je pes med transportom visoko nad vodo v neugodnem položaju lahko doživel stres, ki bi ga lahko oviral pri sicer vsakdanji nalogi, to je iskanje pogrešanega.
Vsi vodniki so odlično opravili nalogo in upam, dobili nova spoznanja o njihovih psih in ne nazadnje tudi o sebi.

Poleg par mokrih nog in riti, kar je treba vzeti v zakup pri tako zahtevnih manevrih, se nam je zgodil še neljubi dogodek vandalizma. Nepridiprav je ponoči prerezal vrvi in nosilne trakove ter odnesel nekaj opreme. Če bi mu vsaj kaj od tega prav prišlo, pa je naredil le veliko škode in dodatnega dela, sam pa ni imel kaj prida koristi.

Vsem, ki so pomagali pri postavitvi poligona in tistim udeležencem, ki so tvorno sodelovali pri izvedbi gre zahvala, da je vse teklo, kot mora.

VIDEO: Otvoritev tabora in priprava, Izvedba vaje


17.08.2014 Jalovec čez Goličico
Ponoči se je neurje uneslo. Zvezde so še močno žarele, ko sem se začel zaganjati... Kljub obetavnemu vremenu je bila na vrhu le peščica ljudi.


11.08.2014 Grossglockner -11.08.2014
Če zapišem, da je še vedno veliko snega se bom samo ponavljal.


09.08.2014 Mangart
Če bo šlo tako naprej bo sneg ostal dokler nov ne pade. Si pa hitro dol, če pametno uporabiš podplate...


07.08.2014 Ferata Fellbach

Pa me je le nahecal... Dve leti sem se upiral takšnile telovadbi in končno popustil, hehe. Saj mi ni škodilo. Malo je bilo vlažno, ravno toliko, da je bilo zanimivo. 45 minut telovadbe...
Sem si pa spet dobro lahko ogledal kako dobro so urejene t.i. ferate pri naših sosedih. Dve jeklenici, ena za pomoč pri gibanju, druga, ohlapnejša, da absorbira morebitni padec pa je namenjena varovanju. Nad vsemi težjimi mesti so navrtani t.i. svedrovci, ki omogočajo hitro pripravo dodatnega varovanja, če je to potrebno.

 


04.08.2014 Gran Paradiso - 2014

Za dežjem vedno posije sonce! Drži, čeprav letos bolj na redko. Pa smo ga vseeno dočakali, se je izplačalo v dežju špancirati do koče in celo noč sušiti oblačila.

Rodil se je čudovit dan. Ker je vsenaokoli zapadlo en kup snega je bil Gran Paradiso oblegan, kot že dolgo ne. Iz obeh koč se je celo dopoldne valila neprekinjena kolona. Ozko grlo, prečka par metrov pod vrhom, je komaj požiralo vse množice gornikov.


01.08.2014 Mala Pišnica - Slemenova špica
Fino se je bilo spet malo sprehodit skozi rezervat, zaščiteno območje znotraj TNP-ja. Stoletna drevesa, opustošenje po ujmi, sonce, mir...


28.07.2014 Savica -Bogatinsko sedlo - Velika baba - Lepena

Še dobro, da se vremenarji večinoma motijo... Odlično za hodit, brez vetra, tudi pripekalo ni. Sicer sva zaradi manjših težav prvotni načrt, da bi preko Tminskega, Peskov in Batognice čez Krn sestopila na Kuhinjo, malo skrajšala in se povzpea samo na Monturo in Veliko babo in zviz v Lepeno ter naprej na glavno cesto na bus.


Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!