Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

23. 7. 2012: Gran Paradiso, 4061m - julij 2012

Vsake toliko je treba poskrbeti za svojo dušo... In če se poklopi dobra družba in predvsem vreme, ki odločilno vpliva na počutje... Res se je vse poklopilo. V manj, kot dveh urah smo bili pri polkrožni zgradbi, Rif. Vittorio Emanuele II, ki lahko nudi zavetje več, kot 200 ljudem. Priljubljena izletniška točka za turiste in seveda odskočna deska za vse osvajalce Gran Paradisa. Kot je povedal oskrbnik, ugotovila sva, da se poznava, se vsak dan, ob ugodnih vremenskih razmerah, povzpne na vrh med 150 in 200 ljudi.

Tesna a prijetna sobica, odlična hrana, stregel nam je nepalski kelner, ki e bil vesel moje nepalske spakedranščine, kratka noč in ob pol 5h smo se zagnali, kot še vsaj stotnija drugih. Še pred deveto smo si na vrhu segli v roke in se zrinili skozi ozko grlo celotne ture navzdol. Klub nepopisni gneči smo na vrhu uživali popolnoma sami. Verjetno posledica dobrega tempa, malo pa tudi iznajdljivosti. Počakali smo še, da je kolega "Kadivc" štartal s padalom, če lahko komaj 14 kvadratnim metrov rjuhe, rečemo padalo in se odpravili navzdol. Še pred drugo popoldan smo se zadovoljni peljali proti domu.

 Prikaži video
 
Ogromen bivak
 
Tesno a prijetno
 
Zgodaj na pot
 
Množice
 
Beli hrib v daljavi
Aiguile du Midi
 
 
Ozko grlo
 
 
Švicarski lepotec
 
Kadivc v elementu
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!