Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

1. 7. 2012: Plemenice-Kugyjeva polica in Debelakove police v Kanjavcu

Dolg dan in nič težav z zgodnjim vstajanjem je pretehtalo kljub pasji vročini. Na bivaku pod Luknjo so šele vstajali, ko sva že hitela mimo. Čez plamenice, samo mi smo tako štorasti, da potrebujemo jeklenice, koze jih ne, na Sfingo pljuvat v globino, pa kar počez pod zahodno steno Triglava in po Kugyjevi polici na naš Ledeniček.

Fanta na meteo postaji sta rekla, da 17,4°C že zelo dolgo ni bilo na tej višini. Po opečenih telesih in popiti tekočini jima je za verjet.

Naslednji dan žal ni bilo takšne potrebe po zgodnji uri. Vseeno sva okoli pol osme stala pri plehnatem valju. En kup rdečekapih obiskovalcev s trobljami, fanfarami, piščalkami in glasno besedo je poskrbelo, da sva se že čez uro in pol ustavila pri Lojzu. Takoj mi je postregel s podatkom, da sem bil tam pri njem tudi ta in ta datum točno pred tridesetimi leti!? Po mulatieri navzdol, za vsak slučaj, kar mimo laške koče, do vstopa v kanjavške police. Še sreča, da gledajo na zahod in so bile na dopoldan še delno v senci. Pri Juretu na Prehodavci postanek za zdravo-zdravo in navzdol v Rit.

 Prikaži video
 
Tudi zgoraj so še v temi
Kugla
 
Družinska ekskurzija
 
 
Kugyjeva polica
Ledeniček
 
Na zahodu zahaja...
 
... na vzhodu pa vzhaja
Galamdžije
 
Za osebno
Lojz je doma
 
Svetišče
Najviše ležeča zgradba v Sloveniji
 
Naravna avtocesta
 
Umetna avtocesta
Če stojiš na Babi lahko skozi Luknjo v Rit gledaš!?
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!