Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

31. 8. 2009: TABOR KZS ERP - Varpolje 2009

Pa je za mano! Oziroma bolje rečeno, za njimi! V Varpolju se je odvijal tradicionalni tabor kinologov z mednarodno udeležbo.

Moj prispevek pri vsem skupaj je bila le ena od delovnih točk. Osnovno delo vodnika in psa je iskanje. Z dostopom do območja iskanja pa je kdaj križ. Tokrat je bila predpostavka, da je most čez Savinjo podrt. Zato smo izvedli že običajno Tirolsko žičnico, ki je bila dolga kar 60 metrov. Da pa vse le ni bilo tako enostavno... Po navadi se na žičnico pripnemo nad glavo in psa obesimo ob vodnika tako, da ga dvignemo. Kar nekaj korajže in znanj je bilo potrebnega, da so se vodniki na zunanji strani ograje mostu, spostili pod nivo nosilnih vrvi žičnice in kar nekaj spretnosti je bilo treba, da so tja spravili še psa. Savinja rada zelo hitro naraste. Torej mora žičnica potekati dovolj visoko, da ne bo mokrih nog. Zato so se morali vodniki po prehodu reke, skupaj s psom, samostojno spustiti na trdna tla. Za ta manever so uporabili grilon, ker se je izkazalo za dobro izbiro. Vsak neobičajen dogodek, kar spust z žičnico vsekakor je, za psa predstavlja stresen dogodek. Po opravljeni nalogi prehoda čez reko je vsak vodnik opravil še nalogo iskanja na krajšo razdaljo in s tem preveril kako, če sploh, stresna situacija vpliva na njegovega psa.

Razen dneva dežja, je tabor potekal v odličnem vzdušju, kar gre nedvomno zahvala organizatorju s Ferdom na čelu. Poskrbljeno je bilo za prevoze, nastanitev, prehrano, ne nazadnje za veterinarsko in običajno prvo pomoč... Zaključni večer je s svojim nastopom popestrila celo Helenca... Med delavnim časom pa so nas obiskali tudi župan občine gostiteljice in predsednik Državnega sveta in hkrati predsednik KZS g. Kavčič.

Ko je večina že pospravljala kramo in zlagala šotore sem naprosil nekaj prijateljev naj na poligon pripeljejo svoje štirinožce. Prijatelj in sosed Bogdan, ki vodi znano teniško šolo Top Ten, mi je namreč velikodušno odstopil zajetno vrečo rabljenih tenis žogic, ki pri delu s psom pridejo še kako prav. Vodniki in psi so bili razporejeni v polkrogu v niskem štartu, vse žogice hkrati pa smo stresli prdnje. Da vidite veselje in boj za žogice. Nekaj utrinkov je tudi v naslednji foto galeriji.

 Prikaži video
Povezava: http://www.volontar.net/galerija_prikazi.php?pid=308
 
Svečano
Otvoritev
 
V slogi je moč
Preizkusni zajček
 
Odhod na delovišče
Sedaj pa še pes
 
Voda je 9m niže
Udoben transport
 
Če ma kdo preveč energije...
 
Obisk
 
S pomočjo kolega gre laže
Helenca v elementu
 
V pričakovanju
Za vse jih je dovolj
 
Jaz že imam svojo
Ta bo moja
 
Da ni to baseball?
Oooo, ona ima pa štiri...
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!